Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2015 14:35

Відомі українки перевтілилися у героїнь казок Марка Вовчка
17

21 лютого відбулася зйомка фотопроекту у рамках "Атмосфери Марка Вовчка", в якій відомі українки перевтілилися у героїнь із творів української письменниці. Співачка Віра Брежнєва, Анна Сєдокова, Еріка та олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва з'явилися в образах персонажів казок "Королівна Я", "Підприємливий джміль", "Зла Колючка і Добра Троянда", "Ведмідь".

"Моя героїня ― вередлива принцеса, ― розповідає співачка Віра Брежнєва. ― У казці вона потрапляє в такі ситуації, які змушують її інакше подивитися на світ і змінити відношення до нього. Мені було цікаво перевтілитися у персонаж з абсолютно протилежним характером. У мене була дуже гарна сукня і розкішна перука, яку я насилу втримувала на голові".

Над макіяжем і зачісками зіркових учасниць працювали Світлана Римакова і Олена Твеліна. Остання і спорудила на голові Віри Брежнєвої 50-сантиметрову перуку із золотими квітами і короною. Стилем зйомки займалася Катя Березницька. "Перед нами стояло непросте завдання, — говорить Катя. — З одного боку, ми знімали історію про казки Марка Вовчка і хотіли відтворити казкову атмосферу. З іншого — хотіли, щоб зйомка виглядала модною. Тому наші героїні позують у дуже гарних, але сучасних сукнях".

Декорації до зйомки — бджолині вулики, гігантську суницю, волохатого джмеля і крила бабки — для "Атмосфери Марка Вовчка" підготували майстри Patoka Studio. "Загалом для 4 казок нам знадобилося 70 метрів дроту, 15 банок клею, багато фарби, паперу, поролону, дерева, різноманітних пігментів і блискіток, — розповідає Леся Патока. — Найбільше часу ми витратили на виготовлення двометрової суниці для казки "Зла Колючка і Добра Троянда". А щоб зробити голову для "Підприємливого джмеля", довелося розрізати мотоциклетні шоломи. Скажу чесно, якщо зібрати всі матеріали для зйомки, можна було б побудувати невеличкий будиночок".

Усі 4 знімки авторства Дмитра Перетрутова можна буде побачити вже з 26 лютого у виставковому просторі ТРЦ "Атмосфера".

"Ми більше місяця готувалися до цієї зйомки, — розповідає організатор проекту Катерина Старунська. — Адже наша мета — відродити інтерес до казок Марка Вовчка, нагадати і дітям, і дорослим, які чудові твори є у цієї видатної письменниці. І, звичайно ж, подарувати усім трохи казкового настрою. Усі декорації зі зйомки будут присутніми на виставці. Тож якщо хочете відчути себе героями "…Доброї Троянди" або "Ведмедя", приміряти образ Підприємливого Джмеля — ласкаво просимо!"

"Атмосфера Марка Вовчка" — другий із серії проектів, присвячених видатним українкам. Виставка триватиме місяць, з 26 лютого по 26 березня, і буде безкоштовною для відвідування. Протягом 6 місяців українцям нагадають про досягнення і талант п'яти героїнь, чиї імена вписані золотими літерами в українську історію: Соломії Крушельницької, Марка Вовчка, Марії Заньковецької, Квітки Цісик і Катерини Білокур.

Зараз ви читаєте новину «Відомі українки перевтілилися у героїнь казок Марка Вовчка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі