вівторок, 27 грудня 2016 09:25

Відкриття найбільшого музичного залу "Radio City Music Hall" глядачі назвали нудним

Відкриття найбільшого музичного залу "Radio City Music Hall" глядачі назвали нудним
Театр мистецтв "Radio City Music Hall"

27 грудня 1932 року в розпал Великої депресії в Нью-Йорку відкрили театр мистецтв "Radio City Music Hall". Велика зала могла вмістити 5945 глядачів. Також було півсотні додаткових сидінь та стільки ж стоячих місць. На момент відкриття це був найбільший у світі театр. Зараз тут проводять музичні премії, чемпіонат світу з боксу, виступають співаки і танцюють балет.

Будівництво театру в самому центрі Манхеттена розпочалося в 1929-му році. Власників аж три - магнат Джон Рокфеллер-молодший та бізнесмени у сфері шоу-бізнесу Семюель Ротафель і Давид Сарнов. Радіо Сіті Мюзік Хол розроблений архітектором Едвардом Дюрелл Стоуном і дизайнером інтер'єрів Дональдом Деск в стилі арт-деко.

Вся еліта Америки з'їхалася до Нью-Йорку на відкриття 27 грудня 1932 го року. Мюзік-хол відкрився грандіозним шоу за участю акторів Марти Грехем і Рея Болджера. Сцена вразила глядачів розмірами - 20 метрів в глибину при ширині 44 метра. Відкриття символізувало повернення до вар'єте-шоу високого класу. Вперше виступили із різдвяною програмою театр танцю Rockettes. Ідеально синхронний канкан - головна фішка колективу Rockettes. Секрет - в чудовій фізичній підготовці дівчат і їх ретельному відборі по зросту. Згодом театр став постійним місцем виступу для колективу аж дотепер.

Читайте також: Неймовірний канкан у виконанні шоу-балету "Rockettes" - вражаючі фотографії середини ХХ століття

Відкриття було не надто вдалим. Критики скаржилися на занадто довгі виступи та нецікаву програму. Концертний формат довелося змінити. Через кілька днів після відкриття, Радіо Сіті Мюзік-Хол став влаштовувати постійні шоу і покази фільмів.

У 70-ті роки зміни в системі продажу кінофільмів вже не дозволяли купувати виняткові права на прем'єри фільмів. До 1979 року зал остаточно вичерпав себе в якості найбільшого кінотеатру. Театр частково занепав, приміщення здавали під офіси. Але після реконструкції театр орендує компанія Cablevision. Змінює напрямок Радіо Сіті Мюзік-Хол - лише концертна діяльність і великі сценічні шоу. У залі часто проводяться церемонії нагородження Grammy Awards, Tony Awards, MTV Video Music Awards.

Зараз ви читаєте новину «Відкриття найбільшого музичного залу "Radio City Music Hall" глядачі назвали нудним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі