понеділок, 02 березня 2015 17:26

Відбувся V кінофестиваль короткометражок про журналістику

Відбувся V кінофестиваль короткометражок про журналістику
Знімальна команда фільму "Репортер" з нагородами

27 лютого у Києві відбулася церемонія нагородження переможців кінофестивалю "Кіномедіа" сезону 2014-2015 року. Кінофестиваль традиційно організований Незалежною асоціацією телерадіомовників. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

"Кіномедіа" – некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа. 

Цього року на кінофестиваль було подано 27 фільмів, 19 з яких потрапили у фінал та сперечалися за Гран прі конкурсу – 10 тис грн. Переможці у чотирьох основних номінаціях конкурсу, а саме "Анімаційне кіно", "Експериментальне кіно", "Ігрове кіно" та "Документальне кіно", отримали сертифікати на 5 тис грн.

Гран Прі виборов Максим Люков із фільмом "Репортер", в основі сюжету якого - детективна захоплююча історія про репортера, який розслідував вбивство.

Переможець у номінації "Анімаційне кіно" - Дмитро Бондарчук із фільмом "Стіна" про інформаційні стіни, які, на думку автора, бувають міцнішими, ніж цегляні.

Переможці у номінації "Ігрове кіно" - дует режисерів Дмитро Дибін та Тетяна Червоній із фільмом "Отруйна лапша" про шкідливий вплив пропаганди телебачення під час війни. Переможець у номінації "Документальне кіно" - Вікторія Гайбонюк із фільмом "Кетрін" про продавчиню у газетному кіоску, львів'янку Кетрін, яка не читає газет.

Переможець у номінації "Експериментальне кіно" - Олексій Заярний із фільмом "Freedom vs freedom" про конфлікт двох людей, які мають кардинально різні точки зору, та ЗМІ, як спостерігача за процесом пошуку компромісу.

Приз глядацьких симпатій здобув Роман Завада із фільмом "Незакінчена казка" із анімаційними прототипами свободи слова та Міністерства інформації.

Оцінювало фільми V кінофестивалю "Кіномедіа" журі у складі:

Степана Коваля - режисера анімаційного кіно, лауреата премії Академії Мистецтв України, володаря срібного ведмедя "БЕРЛІНАЛЕ-53, керівника студії мультиплікації "Новаторфільм".

Христини Сиволап – української режисерки, авторки короткометражного фільму  "Давай не сьогодні", який у 2014 році  завоював премію The Best Short Film (найкращий короткометражний фільм) на 26-му італійському кінофестивалі Trieste Film Festival.

Богдана Кутєпова - українського журналіста, кореспондента та ведучого "Громадського ТБ".

Олени Голубєвої - продюсера, керівника "Навчально-виробничої студії  "Червоний собака", викладача кафедри кінорежисури та кінодраматургії Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені  І.К. Карпенка-Карого, наукового співробітника лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології психології НАПН України.

Ольги Веснянки - журналістки, правозахисної активістки, позаштатного представника Deutsche Welle, Київського медіа-клубу і Молодіжного правозахисного центру.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся V кінофестиваль короткометражок про журналістику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі