Ексклюзиви
вівторок, 20 серпня 2013 10:16

Від Вєрки Сердючки до шоу барабанів - сьогодні починається Сорочинський ярмарок

Від Вєрки Сердючки до шоу барабанів - сьогодні починається Сорочинський ярмарок
Сорочинська ярмарка-2012. Фото: dosug.inforico.com.ua

Сьогодні починається один з наймасштабніших ярмарків України. У селі Великі Сорочинці на Полтавщині п'ять днів триватиме Сорочинський ярмарок. Цього разу вона стане не тільки найбільшою за кількістю учасників (їх близько двох тисяч), але і набагато різноманітнішою за програмою.

Уперше за останні роки на ярмарку буде чорт - розігруватимуть невеликі вистави за творами Гоголя. А кожен район Полтавщини і більшість регіонів України традиційно продаватимуть свої вироби. Одяг, взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар та сільгосптехніка і добрива, будівельні матеріали, мед, посуд, випічка та багато іншого.

Сьогоднішній зірковий гість Сорочинської ярмарки - гурт "ТІК". А завтрашній день завершиться концертом Вєрки Сердючки та ярмарковою дискотекою.

Щодня об 11:00 показуватимуть театралізовану виставу за участю Гоголя та гоголівських героїв - Хіврі, Черевика, Афанасія Івановича. А щовечора гостей ярмарки запрошують на "Кіно від Хіврі".

Сьогодні та в середу о 19:00 представлять прем'єрну виставу-концерт "Сорочинський ярмарок" від Полтавського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.В.Гоголя. У п'ятницю влаштують свято сала. І звісно незмінним залишаються щорічні концертні марафони фольклорних колективів України. Кожного дня на великій та малій сценах відбуватимуться численні концерти.

На Сорочинській площі (біля головної сцени) діятимуть майстер-класи - український гопак, приготування національних страв, виготовлення ляльки-мотанки, оберегів, жіночих прикрас, писанок, іграшок з повітряних кульок, лозоплетіння, виготовлення гончарних виробів, ліплення виробів з глини.

Щорічно Сорочинський ярмарок відвідує до мільйона людей. У ній беруть участь підприємці та народні майстри з України, Росії, Молдавії, Грузії, Білорусії, Німеччини та Польщі. Завершиться святкування у селі Великі Сорочинці останньою "ярмарковою ніччю" - концертна програма від гурту "Чорнобривці", "Шоу барабанів" та Вадима Герасимюка (учасника третього сезону шоу "Х-фактор").

Зараз ви читаєте новину «Від Вєрки Сердючки до шоу барабанів - сьогодні починається Сорочинський ярмарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі