четвер, 23 жовтня 2014 15:43

Венеціанську бієнале присвятили виживанню в капіталістичному хаосі

Венеціанську бієнале присвятили виживанню в капіталістичному хаосі

Венеціанська бієнале пройде під девізом All the world's Futures ("Всі варіанти майбутнього світу"), і буде присвячена капіталістичним відносинам, а також висвітленню та аналізу поточної ситуації в світі і різноманітністю в баченні майбутнього в умовах постійно мінливих обставин. Президент бієнале Паоло Баратта і куратор її основного проекту 2015 року Окуі Енвезор оголосили девіз і теми найбільшої у світі виставки сучасного мистецтва. Про це повідомляє офіційний сайт бієнале.

"Розриви, що виникають на кожній ділянці глобального ландшафту, викликають у пам'яті ефемерні уламки попередніх катастроф, звалені біля ніг ангела історії, [нагадує] Angelus Novus [Клеї]. Як належним чином зрозуміти тривоги нашого часу, зробити їх зрозумілими, досліджуваними і артикульованих?", - так Енвезор сформулював завдання майбутнього події на зустрічі з представниками країн-учасників форуму.

Одна з трьох тем бієнале - Capital: a Live Reading ("Капітал: живі читання"). Їй будуть об'єднані читання, конференції та бібліографічний проект, присвячений "Капіталу" Маркса. Дві інші теми - Liveness: On epic duration ("Живе: Про епічному часу") і Garden of Disorder ("Сад безладу"). За словами куратора, проекти в рамках програм по першій з них пожвавлять вже існуючі об'єкти в безперервно розгортається дійство. Друга буде присвячена вивченню наявного "стану речей" і ситуації в навколишньому середовищі.

Венеціанська бієнале - найбільше в світі подія у галузі сучасного мистецтва. Вона була заснована в 1895 році як "Міжнародна художня виставка міста Венеції". Всесвітньо відомі міжнародні фестивалі музики, театру, кіно та архітектури, проходять у Венеції в різний час, відокремилися від цієї виставки. З травня по листопад 2015 року огляд сучасного мистецтва пройде в 56-й раз, у ньому візьмуть участь представники 53 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанську бієнале присвятили виживанню в капіталістичному хаосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі