вівторок, 28 липня 2015 18:21

Венеціанський кінофестиваль 2015 оголосив склад журі

Венеціанський кінофестиваль 2015 оголосив склад журі
Фото: Reuters

27 липня було оголошено склад журі 72-го Венеціанського фестивалю, який пройде з 2 по 12 вересня на Лідо. До журі увійшли володарі престижних премій та призів міжнародних фестивалів.

Зокрема, членами журі будуть володар премії "Оскар" за фільм "Іда" польський режисер Павло Павликівський і переможець минулорічного Каннського фестивалю зі стрічкою "Зимова сплячка" Нурі Бельган Джейлан. Крім Павліковського і Джейлана в журі також увійшли французький письменник, автор книги "Лимонів" Емманюель Каррер, італійський режисер, який отримав кілька призів минулорічного Каннського фестивалю, Франческо Мунці, кращий режисер Каннського огляду Хоу Сяосань, автор фільму "Щось не так з Кевіном" Лінн Ремсі та актриси Дайан Крюгер і Елізабет Бенкс.

Очолювати журі буде володар премії "Оскар" за фільм "Гравітація" Альфонсо Куарон. Головою журі паралельної конкурсної програми "Горизонти" буде режисер фільму "Мовчання ягнят" Джонатан Дамм, а вибирати кращу дебютну роботу у Венеції буде журі під керівництвом італійського режисера Саверио Костанзо.

Відкривати Венеціанський фестиваль буде заснований на реальних подіях фільм "Еверест" режисера Бальтасара Кормакура. Список учасників Венеціанського фестивалю буде оголошено на прес-конференції в Римі 29 липня.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанський кінофестиваль 2015 оголосив склад журі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі