Ексклюзиви
пʼятниця, 04 вересня 2015 16:25

В Україні відбудеться найбільший арт-симпозіум

В Україні відбудеться найбільший арт-симпозіум

З 7 по 20 вересня на півострові Бірючий у Запорізькій області відбуватиметься міжнародний симпозіум сучасного мистецтва BIRUCHIY, якому виповнюється 10 років. Ювілейний симпозіум буде присвячений підбиттю підсумків, переосмислення мінливої ​​дійсності, представлення майбутнього через усвідомлення минулого.

Більше тридцяти художників з 7 країн візьмуть участь у "Бірючому 10×15". Симпозіум прийме у себе делегацію відомих художників з Італії під керівництвом куратора Музею сучасного мистецтва в Турині та теоретика мистецтва Массімо Мелотті, а також гостей з Німеччини, Австрії, Нідерландів, Чехії та Росії. Серед них − відомий московський концептуаліст Юрій Шабельников, австрійська медіа-художниця Анна Єрмолаєва, провідні українські художники − Артем Волокітін, Стас Волязловський, Ілля Ісупов, Жанна Кадирова, Максим Мамсиков, Олексій Сай та інші, пише Cultprostir.

18 та 19 вересня, у фіналі резиденції, на Бірючому буде представлена ​​мультимедійна виставка робіт, створених учасниками симпозіуму за час його проведення на півострові.

"Перед початком "Бірючого" мені поки складно сказати, чим я там займатимусь. Є ідея створити скульптуру, яка буде взаємодіяти з вітром. Можливо, продовжу весняну серію з висадкою лебедів на лиман. Насправді, я про "Бірючий" думаю більше як про можливість відпочити і розслабитися. Ідеї ​​зазвичай приходять прямо там. "Бірючий" я дуже люблю з моменту першого мого перебування там. Намагаюся не пропускати симпозіум. Тож тепер у мене завжди є план на всі вересні", − поділилася з Cultprostir Жанна Кадирова, художниця, скульптор, резидент симпозіуму "Бірючий".

Зараз ви читаєте новину «В Україні відбудеться найбільший арт-симпозіум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі