вівторок, 21 червня 2016 14:34

В Одесі відкрилася виставка художника Ігоря Гусєва
15

Фото: uc.od.ua

В Одесі, в Музеї західного та східного мистецтва, відкрилася виставка Ігоря Гусєва "Теорія струн".

Про це повідомляє uc.od.ua.

"Сама виставка в Музеї західного та східного мистецтва викликала в мені симпатію, оскільки мені особисто завжди були цікаві гуманісти, особливо ті, що з Веймара і Ґейдельберґа. І вони тут, в Музеї західного та східного мистецтва були присутні, та епоха в цілому. Гусєв дивно, навіть правдиво все відобразив, до того ж витягнув вміст до нас, в наші часи. Що чудово. І хоча куратор, автор серйозного тексту до виставки Петер Чукович запевняє, що тут немає концептуального наміру, саме він приваблює, до того ж створює певну напругу, повертаючи всіх нас в епоху постмодернізму. А напруга, але вже іншого роду виникла у пуристів (шанувальників класичного мистецтва). Але в тому то й перевага даної виставки, як і фестивалю в цілому: вивести класичну музику з розряду археологічних відомостей в актуальність", - каже про виставку художниця, тележурналістка, арт-критик Ута Кільтер.

Ігор Гусєв народився 13 листопада 1970 року в Одесі. Український художник, поет, автор перформансів, фільмів, об'єктів та інсталяцій, учасник і організатор безлічі мистецьких акцій, лідер руху "Арт-рейдери", засновник андерграундной галереї "Норма".

Ігор Гусєв бере участь у виставках з початку 1990-х є представником Нової хвилі українського сучасного мистецтва. Постійний учасник великих виставкових проектів, таких як "Рестарт", "Космічна Одіссея", "Незалежні", "20 років присутності", спецпроекту Першого Київського міжнародного бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012 "Подвійна гра", Одеський бієнале сучасного мистецтва, "Дні України в Великобританії ".

У 2013 році увійшов до топу "25 найуспішніших художників України" за версією арт-сайту hudruk.org.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі у Парижі відкрили український арт-павільйон

Зараз ви читаєте новину «В Одесі відкрилася виставка художника Ігоря Гусєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі