Ексклюзиви
середа, 12 серпня 2015 13:58

В Одесі відбудеться великий форум сучасного мистецтва

В Одесі відбудеться великий форум сучасного мистецтва
Робота Василя Цаголова "Банкір", виставлялася в межах Одеської бієнале 2013 року

З 26 серпня по 30 вересня відразу в декількох одеських музеях і галереях (Музеї сучасного мистецтва Одеси, Музеї Західного і Східного мистецтва, Музеї коньячної справи Шустова і галереї НТ-арт) відбуватиметься IV Одеська бієнале сучасного мистецтва − масштабний форум, який збере більше 50 авторів і творчих груп зі Львова, Києва, Одеси, Севастополя, Харкова. Художники з України та зарубіжних країн спробують сформулювати свої особисті маніфести, дотримуючись принципів толерантності, чого вимагає основна концепція бієнале.

Організатори обіцяють представити роботи більше 100 авторів у всіх основних медіа сучасного мистецтва: фото, відео, інсталяції, перформанси, живопис, графіку та ін.

"Ми ніколи не претендували на статус міжнародної і те, що ми робимо, насамперед, для Одеси і для України. А зарубіжних учасників ми залучаємо, тому що світ зараз глобальний і не можна не мати на увазі, як мислять цю проблематику люди з інших країн, навіть з інших півкуль. Тому, в основному, це одеські і українські автори й трохи сусідів: Німеччина, Ізраїль, Польща, Румунія, Чехія. Для мене найважливіше те місце, де ми знаходимося − це Одеса, це Україна. Але не можна замикатися. Навіщо це потрібно Одесі? А навіщо взагалі потрібно мистецтво? Для мене абсолютно очевидно, що мистецтво знаходиться в основі всього, без мистецтва не виникла б людина, яке мистецтво − така й людина, такий і соціум", − розповів Cultprostir Михайло Рашковецький, один із засновників та організаторів Одеської бієнале.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі відбудеться великий форум сучасного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі