понеділок, 24 жовтня 2016 22:16

В Києві на презентації книги року розіграють сувеніри
5

Арт-бук "Скриня. Речі Сили" стала цьогоріч книгою року львівського Форуму Видавців у своїй номінації. На київській презентації видання серед присутніх будуть розіграні колоритні призи.

"Ексклюзивне подарункове видання - про те, що колись зберігалось у дівочій скрині, а тепер може стати головними національними ідентифікаторами - речі-бренди, створені народним генієм: полтавський рушник, гуцульська кераміка, покутський свічник-трійця, борщівська сорочка", - повідомляє сайт "Останньої барикади". 29 жовтня там відбудеться перша київська презентація книги.

"Скриня присвячена вмісту весільної скрині, тому на презентації можна буде себе відчути молодицею з Гуцульщини, Полтавської губернії і з Полісся. Буде майстер-клас із вив'язування наміток-хусток. Це частина весільного обряду", - розповідає авторка книги, Ярина Винницька.

На додачу до цього заклад готує особливе весільне меню. А хто уважно слухатимете лекцію і дасть правильні відповіді на запитання вікторини, зможе отримати подарунки з сувенірної лінії арт-буку "Скриня. Речі Сили".

Організатори обіцяють, що кожен зможе набратись сили і - куди ж без того - зробити колоритне селфі.

"На презентації ви матимете змогу торкнутися справжніх речей сили - рушники, килими, трійці... Торкнутись, зробити селфі і набратись сили", - анонсує подію Винницька.

Вона вважає видання цікавим не тільки для українців. Про це вона розповіла для сайту "Останньої барикади":

"Чим більше я пізнаю нашу етнічну культуру, тим більше бачу, настільки всі етнічні культури світу подібні. Ті ж архетипи, ті ж візерунки - африканські племена з намистом до пупа так нагадують старі фотографії з Покуття, гуцульські ліжники орнаментально майже ідентичні з мексиканськими килимами чи бісерними прикрасами індіанців, дерево життя на індійських сарі подібне до дерева Роду на полтавських рушниках. Я переконана, що наш проект буде цікавий світові, бо ми демонструємо саму суть традиційної культури - її трансперсональний вимір. Бо ж, насправді, традиційні колядки на три ноти - це мантри, вишивки - це мандали, процес співу чи вишивання - це медитація. Всі ці речі - це спосіб увійти в особливий стан свідомості, туди, де дуже тихо й дуже затишно. Це спосіб потрапити до себе додому - у своє серце, - розповіла Ярина Винницька.

Зараз ви читаєте новину «В Києві на презентації книги року розіграють сувеніри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі