вівторок, 24 листопада 2015 12:17

Український гурт "Фолькнери" зняв кліп на коломийку "Галинка" на Балі

Український гурт "Фолькнери" зняв кліп на коломийку "Галинка" на Балі

Український гурт "Фолькнери" зняв новий кліп на Балі. Музиканти вже більше року перебувають у дорозі на велосипедах з України до Австралії. Цю подорож проводять в рамках культурного проекту "Двоколісні хроніки".

У жовтні 2014-го стартувала наймасштабніша велоекспедиція "Фолькнерів", яку вони присвятили єдності і миру в Україні.

"Виїхавши з серця України – Майдану, ми веземо у світ його дух, пісні, символи, історії, щоб дарувати їх людям на нашому шляху, - кажуть музиканти. - Своєю велоекспедицією ми не прагнемо встановити якийсь рекорд, ми лише хочемо показати Світові Україну і привезти до України 13 шматочків Світу. Як і в попередніх подорожах, цього разу ми також збираємо музичний фольклор різних народів і натомість на вулицях міст і сіл 14-ти країн співаємо українських пісень. Весь перебіг експедиції фіксується на відео, з якого по поверненні буде змонтовано черговий фільм циклу "Двоколісні хроніки"."

У​ відео на українську коломийку "Галинка" взяв участь кларнетист Ян Тичковський, з яким музиканти зустрілися в Індонезії. Локацією стали краєвиди пляжу Індійського океану, а реквізитом – корони з коралів, зібраних на березі під час відпливу.

Додаючи до давніх маловідомих пісень стьобу та електроніки, "Фолькнери" створюють музику, знімають і монтують кліпи прямо в дорозі. І звісно, виступають у кожній екзотичній країні на своєму двоколісному шляху – на фестивалях, в клубах, чи просто на вулиці.

"Спершу "Фолькнери" з Яном просто пограли цю пісню на фестивалі "Азія Трі", а тоді вирішили зробити студійний запис. Але й цим все не обійшлося. Далі їх понесло на острів Балі, де вони вдягли коралові корони і, ставши справжніми місцевими "королями", зняли відеокліп до пісні, - повідомляють музиканти на своєму сайті.

Зараз ви читаєте новину «Український гурт "Фолькнери" зняв кліп на коломийку "Галинка" на Балі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі