вівторок, 21 жовтня 2014 18:26

Український фільм бореться за перемогу на кінофестивалі в Швеції

Український фільм бореться за перемогу на кінофестивалі в Швеції
Фото: oiff.com.ua

Стрічка Зази Буадзе "І Бог зробив крок у порожнечу" 21 жовтня виборюватиме перемогу на Уппсальському (Швеція) міжнародному фестивалі короткометражних фільмів.

Про це повідомив прес-аташе Державного агентства України з питань кіно Ярослав Підгора-Гвяздовський.

"30-хвилинна ігрова короткометражка, створена у 2013 році за підтримки Державного агентства України з питань кіно, демонструватиметься у міжнародному конкурсі. Український фільм буде боротися за головну нагороду Uppsala Grand Prix з-поміж 83 картин багатьох країн світу", - повідомив Підгора-Гвяздовський.

За його словами, для "... Бога..." це вже 6 фестиваль: прем'єра фільму відбулася на Софійському форумі, потім стрічка демонструвалася на кінофестивалях у Києві, Одесі, Тбілісі та Афінах.

"І Бог зробив крок у порожнечу" був знятий компанією Fresh Production з фінансуванням Держкіно (50% від бюджету в 509 тис. грн) і фінансовою допомогою Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

Щорічний кінофестиваль у шведському місті Уппсала проводиться вже 33 раз і став найбільшою культурною подією міста і одним з найбільших міжнародних форумів у Швеції - тут показується понад 300 фільмів в п'яти різних секціях.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм бореться за перемогу на кінофестивалі в Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі