пʼятниця, 12 червня 2015 11:58

Українські митці розпишуть лікарню для дітей, хворих на СНІД

Українські митці розпишуть лікарню для дітей, хворих на СНІД
Проект Романа Мініна

У рамках соціального арт-проекту Small Heart with Art шість українських концептуальних художників перетворять корпус державної дитячої лікарні ОХМАТДИТ, в якому отримують медичну допомогу ВІЛ-інфіковані та хворі на СНІД діти. Розписом будівлі, а також створенням інсталяцій займуться Жанна Кадирова, Роман Мінін, Алевтина Кахідзе, Таня Войтович, група GAZ – Олексій Золотарьов та Василь Грубляк, пише Cultprostir.

Відбір художників проходив у рамках відкритого конкурсу з березня по травень 2015 року. У конкурсі взяло участь близько тисячі авторів з усіх куточків світу. Проект передбачає не тільки художнє оформлення корпусу для ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД дітей, але і часткову реконструкцію будівлі. Small Heart with Art реалізується за підтримки Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, UNICEF, Фонду Олени Пінчук "АНТИСНІД".

"Це концептуальне мистецтво, яке змусить осмислювати, думати. Абсолютно унікальний арт-проект, завдяки якому хворі дітки не лише отримають будівлю, повну кольорів і вражень, вони зможуть доторкнутися до справжнього мистецтва, яке деколи творить дива", – прокоментувала для Cultprostir художниця Таня Войтович, одна з учасниць проекту.

Зараз ви читаєте новину «Українські митці розпишуть лікарню для дітей, хворих на СНІД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі