понеділок, 30 березня 2015 17:58

Українські кіножурналісти визнали "Плем'я" найкращою стрічкою року - опитування

Українські кіножурналісти визнали "Плем'я" найкращою стрічкою року - опитування

За підсумками опитування Бюро української кіножурналістики драму Мирослава Слабошпицького "Плем'я" було визнано найкращим фільмом 2014 року.

Крім того "Плем'я" назвали найкращою українською стрічкою року, а також – стрічкою, яку слід було висунути від України на "Оскар" (таку думку висловили 3/4 опитаних). Крім того режисера Мирослава Слабошпицького було названо "Особистістю 2014 року в українському кіно".

Безпрецедентний успіх фільму Мирослава Слабошпицького на фестивалях кіножурналісти вважають найважливішою українською кіноподією 2014 року.

Крім того "Плем'я" виявилося найбільш суперечливою стрічкою 2014 року. Цікаво, що картину назвали в усіх номінаціях, її називали "найкращою", "найгіршою", "найбільшим розчаруванням" і "найприємнішим здивуванням" року одночасно.

Натомість найгіршою стрічкою року і такою, що розчарувала найбільше, на думку кіножурналістів, став "Поводир" Олеся Саніна. При тому вони ж відзначили успішний загальноукраїнський кінопрокат "Поводиря", якого подивилися 360 тис. глядачів, як одну з важливих кіноподій року.

Також експерти вважають, що репертуар кінотеатрів лише частково задовольняє художні потреби глядачів. Вони також відзначили, що стан українського кінопрокату минулого року погіршився. Найкращим кінодистриб'ютором в Україні був названий "Артхаус Трафік".

Так само кіножурналісти вважають, що проводити минулорічний Одеський МКФ у ситуації фактичних бойових дій, що відбуваються на Сході України, було варто.

Більшість експертів також підтримала заборону усіх фільмів і серіалів за участі Михайла Пореченкова й Івана Охлобистіна, які публічно підтримали терористичні організації "ДНР" і "ЛНР". Так само підтримали вони і заборону фільмів, які популяризують діяльність російських силових структур. Натомість так само більшість вважає таку заборону проявом цензури.

В опитуванні взяли участь 23 респонденти з Києва, Львова, Одеси та Херсону, що представляли 29 ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Українські кіножурналісти визнали "Плем'я" найкращою стрічкою року - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі