Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2016 15:39

Українська пісня четвертий рік поспіль залишається в Книзі рекордів Гіннеса

Українська пісня четвертий рік поспіль залишається в Книзі рекордів Гіннеса

Телемарафон української пісні "Пісня об'єднує нас" четвертий рік поспіль залишається в Книзі рекордів Гіннесса. Про це розповів ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський в інтерв'ю виданню "КП в Україні".

Ідея проведення в Україні музичного марафону української пісні належала Михайлу Поплавському - генеральному продюсеру, головному режисеру-постановнику проекту, і Єгору Бенкендорфу - генеральному директору Національної телекомпанії України. Реалізація телемарафону стала спільним проектом КНУКіМ, телеканалу "Перший Національний" та телекомпанії "Ера".

Безперервна трансляція телемарафону тривала 4 дні – з 29 березня до 2 квітня 2012 року. Її тривалість перевищила 110 годин, завдяки чому українці відібрали титул самої співучої нації світу у попередніх рекордсменів з Італії, які утримували свій рекорд впродовж трьох років.

У телемарафоні "Пісня об'єднує нас" взяли участь 385 музичних колективів і солістів, у виконанні яких прозвучали більш 2,000 пісень українською мовою. Несподівано для організаторів, загальна кількість фахівців, які займалися технічним забезпеченням проекту і збором пісенного матеріалу, також склала 2012 осіб.

Під час прес-конференії по завершенню телемарафону було оголошено, що його побачили в 155 країнах світу. Тоді ж Єгору Бенкендорфу, Михайлу Поплавському та Ігорю Лоташевскому був вручений Сертифікат про внесення України до Книги світових рекордів Гіннеса у категорії "найдовший музичний телемарафон національної пісні у прямому ефірі".

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф: "Коли ми починали цей безпрецедентний пам'ятний проект, унікальний для нашої країни, ми ставили перед собою кілька цілей: не тільки заявити, що наша культура, наша пісня - прекрасні і нам під силу побити будь-які рекорди. Метою було і консолідувати українське суспільство, а ще - популяризувати Україну та її національну пісню".

Ректор КНУКіМ Михайло Поплавський: "Українська пісня - це генетичний код нашої нації; в кожній пісні - історія держави, його традиції, прагнення до самовизначення, любов до рідного краю, оптимізм і віра у велике майбутнє України. Телемарафон становить золотий фонд національної пісні, консолідує українців усього світу і стверджує позитивний імідж нашої держави. Я дуже радий, що причетний до великої справи - довести, що українська пісня є найкращою за своїм різноманіттям та красою. Я мрію, щоб в Україні стало модним бути українцем!"

Зараз ви читаєте новину «Українська пісня четвертий рік поспіль залишається в Книзі рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі