Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2017 14:12

Українка увійшла до 75-ти кращих дитячих ілюстраторів світу

 

3-6 квітня роботи ілюстраторки з Києва Анни Сарвіри демонструватимуть разом із творами 75-ти кращих митців на ярмарку дитячої книги Bologna Children's Book Fair 2017 в італійському місті Болоньї. Міжнародне журі оцінило її ілюстрації до збірки віршів білоруського автора Сергія Прилуцького "Геть дорослих", що невдовзі вийде у київському видавництві "Люта справа". Далі експозицію демонструватимуть у Китаї і США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про підлітків обстріляної миколаївської школи покажуть на "Берлінале"

"Потрапити на болонську виставку складно. Вперше надіслала туди свої роботи 2008 року. Стати частиною цієї події світового масштабу для мене – це чудовий стимул працювати далі", - говорить Анна Сарвіра.

 

Вона — авторка ілюстрацій до повісті Галини Вдовиченко "Мишкові Миші". А також до "Казок Індокитаю" і "Неслухняного дідуся" Михайла Яснова і збірки оповідань "Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала" Тетяни Щербаченко. 2014 року заснувала клуб ілюстраторів Pictoric.

Анна Сарвіра малює аквареллю. Для додаткових ефектів поєднує фарбу з сіллю та іншими елементами.

Болонський ярмарок дитячої книги — щорічна міжнародна літературна виставка, заснована 1963 року. 54-й фестиваль збере в італійському місті дитячих письменників, ілюстраторів, видавців та перекладачів з різних країн.
Зараз ви читаєте новину «Українка увійшла до 75-ти кращих дитячих ілюстраторів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі