середа, 18 січня 2017 17:29

Українцям покажуть фільм, якому аплодували стоячи на Каннському кінофестивалі

Українцям покажуть фільм, якому аплодували стоячи на Каннському кінофестивалі

9 січня в широкий прокат виходить драма "Ілюзія кохання " французької режисерки Ніколь Гарсія. Фільмів номінувався на Золоту пальмову гілку на Каннському кінофестивалі 2016 року. Після показу фільму на Каннському кінофестивалі 2016 року зал стоячи аплодував протягом 7 хвилин.

По сюжету дія відбувається в південній провінції Франції у післявоєнні роки. Дівчина Габріель одержима пошуком справжнього кохання. Її оточення вважає її непристойною і божевільною. Щоб захистити молоду дівчину від пристрасті і розпусти, батьки видають її заміж. Чоловік Габріель – добропорядна і любляча людина, проте життя з ним виявляється для героїні справжнім ув'язненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втекти з безлюдного острову чоловіку заважає червона черепаха

"Це темпераментна французька ретро-мелодрама. У центрі сюжету - жінка, яка не бажає грати за чужими правилами. Вона досліджує власну тілесність, власну чуттєвість. Усвідомлює: те, що пропонує їй суспільство, називаючи це щастям, далеко від її справжніх мрій. Вона одружена за розрахунком, але шукає справжніх почуттів. Головну роль виконала неперевершена Маріон Котійяр, володарка "Оскара" і одна з найбільш уславлених французьких актрис сучасності. Її партнера зіграв секс-символ Франції Луї Гаррель", - каже прес-аташе компанії "Артхаус трафік" Анастасія Сідельник.

В основі фільму лежить роман італійської письменниці Мілени Агус – "Кам'яна хвороба".У контексті роману це є відсиланням до каменів в нирках у головної героїні. У романі події розгортаються в Італії, однак у фільмі все відбувається у Франції.

Після показу фільму на Каннському кінофестивалі 2016 року зал стоячи аплодував протягом 7 хвилин. Це перший фільм Ніколь Гарсії за останні 10 років, який був номінований на Золоту пальмову гілку. Попередній був "Як говорить Шарлі" в 2006 році.

У мережі з'явився український трейлер фільму "Патерсон" американського режисера Джима Джармуша. Романтична комедія стала номінантом на "Золоту пальмову гілку" за найкращий фільм минулорічного Каннського кінофестивалю.
Зараз ви читаєте новину «Українцям покажуть фільм, якому аплодували стоячи на Каннському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі