середа, 19 жовтня 2016 16:02

У власній квартирі вбили коханку офіцера - вийшов детектив Кокотюхи

У видавництві "Фоліо" вийшов п'ятий детектив письменника Андрія Кокотюхи із серії "Ретроромани". Книжка має назву "Коханка з площі Ринок".

"Це дуже похмура історія початку ХХ століття. Події відбуваються у Львові, де разом з російськими військами з'явилися мародерство, масове відключення опалення, зубожіння і комендантська година. У читача виникне враження, що в книжці постійний вечір і холод, а вдень нічого не відбувається", - розповідає про книгу "Коханка з площі Ринок" літературна оглядачка Оксана Дума.

  Обкладинка роману
Обкладинка роману

Андрій Кокотюха каже, що в цьому творі в художній формі передає часи першої окупації Львова росіянами восени 1914 року.

"У власній квартирі вбили Божену Микульську, - розповідає про сюжет роману автор. - Вона була коханкою офіцера генерального штабу царської армії. У вбивстві підозрюють одного з її коханців. Чоловік останній, хто навідав її квартиру на площі Ринок. Київський адвокат Клим Кошовий береться за цю справу взамін на свободу. Та він у тюремній камері чекає суду як "зрадник" російської імперії. Арештований за доносом. "Коханка з площі Ринок" - остання видана книга із серії "Ретроромани", започаткованої видавництвом "Фоліо". Усього книжок про детектива Клима Кошового буде сім. До екранізації готують перший роман циклу - "Адвокат з Личаківської".

Зараз ви читаєте новину «У власній квартирі вбили коханку офіцера - вийшов детектив Кокотюхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі