Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2016 17:44

У виставі про Чехова троє акторів грають 50 років

У виставі про Чехова троє акторів грають 50 років

Пістоліття тому у столичному театрі ім. Лесі Українки відбулась прем'єра вистави "Насмішкувате моє щастя".

Під час роботи над нею використовували особисті листи Антона Чехова та спогади про письменника, пише газета "Вести".

З 4-ох акторів, задіяних у прем'єрі, 3 - досі грають свої ролі. Це 74-річний В'ячеслав Езепов (виконує роль Антона Чехова), 91-річний Микола Рушковський (Олександр, брат письменника) і Лариса Кадочникова, 78 років (Ольга Кніппер, дружина класика).

"Історія побудована на листуванні 2-х творчих особистостей. Актори збагачуються, читаючи тексти Чехова, його листування з Кніппер-Чеховою. Спектакль щоразу інший, але глядачі аплодують стоячи. Вони забирають із собою частинку чеховського світогляду. "Насмішкувате моє щастя" - це спектакль, який допомагає усвідомити: ми втрачаємо духовність", - каже актриса Лариса Кадочникова.

"У цій виставі ми мимоволі торкаємося і до глибоко захованої особистої драми Чехова. Його вимушена самотність у Ялті, де йому доводилося проводити зими через хворобу, народжувала ці дивовижні за своєю мудрістю думки", - каже режисер вистави Михайло Резнікович, 78 років.

"Чудовий спектакль! Гра акторів, постановка, сценарій - все на високому рівні, - пише глядачка Анна Ковальчук. - Шкода тільки, що публіка невдячна - навіть телефони не виключають".

Таке довголіття - 60 років на сцені – мала вистава "Мишоловка" за детективною п'єсою Агати Крісті в англійському Королівському театрі 2012 року. Однак там не раз змінювався акторський склад.

Зараз ви читаєте новину «У виставі про Чехова троє акторів грають 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі