Ексклюзиви
пʼятниця, 17 жовтня 2014 12:30

У Тернопільській галереї про соціальні проблеми розкажуть через мистецьке ню
3

Фото: cultprostir.com.ua

17 жовтня у тернопільській галереї "Бункермуз" відкривається виставка живопису івано-франківця Миколи Джички "Музи у Бункерімуз". Про це повідомляє Cultprostir.

Актуальні соціальні проблеми подано через гру складних метафор, підтекстів, символів. Для висвітлення цих проблем знаковою стає оголена жіноча фігура. Експлуатція сексизму як привертання уваги до чогось важливішого. Пози натурниць зведено до знаків. Саме так дивиться на цю провокативну виставку куратор Анатолій Звіжинський. А художник, добре відомий у Івано-Фраковську як невтомний мистецький активіст, арт-менеджер, директор об'єднання "Форумс", секретар відділення спілки фотохудожників, ініціатор школи мистецтва, продовжує творити по власноручному девізу: "Я не вважаю себе суперхудожником. Втім, як і андерграундовим. Я просто роблю те, що роблю".

Микола Джичка має свій погляд на сучасний арт: "Актуальним мистецтвом можна назвати все: від наїву бабці, яка розписує глечики у селі до творів, виконаних за допомогою суперсучасних технологій, - говорив художник, - Інша справа, наскільки той чи інший твір нас вражає, змушує над чимось замислитись, скільки емоцій нам дає".

Чого-чого, а емоцій тернопільчанам на цій виставці буде більш ніж достатньо.

Зараз ви читаєте новину «У Тернопільській галереї про соціальні проблеми розкажуть через мистецьке ню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі