четвер, 21 січня 2016 12:32

У столиці розкажуть невідомі факти про покоління шістдесятників

У столиці розкажуть невідомі факти про покоління  шістдесятників
Фото: cultprostir.ua

В рамках виставки "Мистецтво українських шістдесятників. Можливість музею" в Національному художньому музеї України буде організована освітня програма.

Перша лекція запланована на 24 січня — філософ Тарас Лютий розкаже про київське коло філософів-шістдесятників. Також 31 січня буде проведена лекція Євгена Стасіневича "Антропологія шістдесятництва: між літературою і націєтворенням" , а на 7 лютого заплановані читання поезії шістдесятників та лекція Яніни Пруденко про кібернетику і мистецтво у СРСР.

"Ми зробили виставку з мрією про цю додаткову програму заходів, бо розуміли, що мистецтво, яке ми показуємо – лише вершина айсберга. Без додаткових лекцій, кінопоказів, зустрічей з людьми, що жили і творили у той час – неможливо зрозуміти, чим ж була та епоха", - розповіла Cultprostir одна з кураторів проекту Ольга Балашова.

Виставка "Мистецтво українських шістдесятників. Можливість музею" відкрилася 18 грудня і триватиме до 21 лютого. На ній представлено близько 100 живописних і графічних творів художників з різних міст України, серед яких: Олександр Ануфрієв, Вілен Барський, Павло Бедзір, Олег Волошинов, Григорій Гавриленко, Алла Горська, Олександр Дубовик та інші.

Зараз ви читаєте новину «У столиці розкажуть невідомі факти про покоління шістдесятників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі