середа, 01 жовтня 2014 13:52

У США вирішили екранізувати знамениту відеогру "Тетріс"

У США вирішили екранізувати знамениту відеогру "Тетріс"

Знамениту відеогру "Тетріс", створену в 1984 році радянським програмістом Олексієм Пажитновим, яка відзначила своє 30-річчя, буде екранізовано в США. Про такі плани оголосила кінокомпанія Threshold Entertainment, яка домовилася про права на екранізацію з Tetris Company, повідомляє NEWSru.com.

Як повідомляє газета The Wall Street Journal, це буде велике, епічне кіно в жанрі наукової фантастики, але хто буде його знімати і хто буде в ньому зніматися, ще невідомо. Виконавчий директор кінокомпанії Ларрі Касанофф зазначив, що нові голлівудські зірки - це бренди, а "Тетріс" - бренд з багатою історією.

Раніше компанія Касаноффа вже екранізувала відеогру Mortal Kombat, яка вийшла на екрани в 1995 році і зібрала в прокаті 70 млн доларів.

В останні роки Threshold Entertainment працювала в галузі комп'ютерної анімації, співпрацюючи з брендами Marvel, Lego і Star Wars.

Гра "Тетріс" з'явилася в СРСР 1984 року. Її створив програміст Олексій Пажитнов, використовуючи радянський комп'ютер "Електроніка-60". Програма швидко поширилася світом через офісних співробітників. У 1986 році західні програмісти створили версію гри для комп'ютерів Apple II і Commodore 64. Потім нову гру помітили у Великобританії.

Представники місцевої IT-компанії безуспішно намагалися зв'язатися з Пажитновим для вирішення питань, що стосуються авторських прав. Протягом 1987 року на світ з'явилося безліч комерційних версій гри, незважаючи на те, що ситуація з авторськими правами так і не вирішилася. Спроби досягти консенсусу з радянською, а потім і російською стороною робилися ще кілька років.

У 1989 році "Тетріс" стала однією з флагманських ігор портативної консолі Game Boy від японської Nintendo.

Автор гри так і не мав на неї закріплених авторських прав і не отримував ніяких грошей від продажу копій "Тетріс" аж до 1996 року, коли з'явилася на світ компанія Tetris, зареєстрована Пажитновим спільно з видавцем ігор з Великобританії Хенком Роджерсом. Компанія почала активно боротися з клонами "Тетріс", що виходили під іншими назвами. У тому ж році Пажитнов влаштувався на роботу в Microsoft, де прцював аж до 2005 року.

Нагадаємо, що у 2013 році в українському прокаті стартував фільм про засновника компанії Apple.

Зараз ви читаєте новину «У США вирішили екранізувати знамениту відеогру "Тетріс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі