Ексклюзиви
субота, 12 березня 2016 01:25

У США помер рок-музикант Кіт Емерсон

У США помер рок-музикант Кіт Емерсон
Фото: wikipedia.org

У США у віці 71 року помер рок-музикант, клавішник Кіт Емерсон. Про це йдеться в заяві його колишньої групи Emerson, Lake & Palmer в мережі Facebook.

"Ми з жалем повідомляємо, що Кіт Емерсон помер минулої ночі в своєму будинку в Санта-Моніці, Лос-Анджелес", - йдеться в повідомленні.

"Кіт був ніжною душею, чия любов до музики і пристрасть до гри на клавішних інструментах залишиться неперевершеною протягом багатьох наступних років", - зазначив його колишній одногрупник Карл Палмер.

Британський музикант і композитор Кіт Емерсон народився в Йоркширі в 1944 році. Популярність прийшла до Емерсону в кінці 1960-х років завдяки альбомам, записаних ним у складі арт-рок колективу The Nice. Однак найвідомішою командою з його участю стала супергрупа ELP, куди крім Емерсона і ударника Atomic Rooster Палмера увійшов вокаліст і бас-гітарист King Crimson Грег Лейк. Отримав запрошення в гурт і Джимі Хендрікс, який погодився взяти участь в спільних джемах. Його приєднанню до ELP спочатку завадив гастрольний графік, а потім передчасна смерть.

Записані в 1970-ті роки перші чотири альбоми тріо нарівні з дисками King Crimson, Rush і Genesis стали класикою арт-року. Емерсон неодноразово визнавався різними музичними виданнями кращим клавішником. Його ексцентрична манера виконання, що включала гру на обертовому в повітрі роялі і втикання ножа в клавіші синтезатора, особливо подобалася відвідувачам концертів.

Згодом ELP неодноразово розпадалися і знову відроджувались. В одному з варіантів складу місце Палмера займав Козі Пауелл. З 1980-х років Емерсон записував сольні альбоми, на яких виконував джаз, класику і арт-рок.

Зараз ви читаєте новину «У США помер рок-музикант Кіт Емерсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі