Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2015 14:20

У Сквері Небесної сотні відбудуться покази українських фільмів про київських сусідів

У Сквері Небесної сотні відбудуться покази українських фільмів про київських сусідів

15-16 серпня о 20:30 ГО "Місто-сад" та студія 435 FILMS влаштують свято українського кіно у Сквері Небесної сотні (вул. Михайлівська 24-26).

15 серпня буде показано короткометражні фільми про Київ і київських сусідів "Вага" (Юрій Шилов), "Вимикач" (Сергій Дахін), "Жилець" (Анастасія Мелешко), "Прості речі" (Олександр Ратій).

16 серпня відбудеться показ фільму Юлії Лазаревської "Ігор Шамо. Постлюдія". Це стрічка про видатного киянина, композитора Ігоря Шамо, якій є автором симфоній, фортепіанних творів, музики до кінофільмів та понад 300 пісень. Багато років він співпрацював з українським поетом Дмитром Луценком у співавторстві з яким написано пісні "Києве мій", "Не шуми, калинонько", "Осіннє золото", "Пісня про щастя" та багато інших.

Кінопокази супроводжуватимуться зустрічами з режисерами та продюсерами, дискусіями.

"Метою проекту КіноСквер є популяризація українського кіно та розвиток Скверу Небесної сотні як динамічного публічного простору з активним культурним життям. Ми сподіваємося, що історії про київських сусідів та видатного киянина зможуть сприяти об'єднанню громади і зміцненню любові до свого міста" - розповіла Женя Кулеба, засновниця проекту Місто-сад.

"Ми із задоволенням долучились до КіноСкверу, адже впевнені, що перегляд українських фільмів просто неба стане доброю традицією не тільки серед киян, а і мешканців інших міст" - відзначила Анна Паленчук, кінопродюсер.

Місто-сад – це ініціатива, присвячений модернізації умов для життя в Україні через створення та розвиток якісних громадських просторів. Актівисти ініціативи спонукають, підтримують та поширюють співпрацю місцевих громад для створення та облаштування скверів, площ, набережних та інших місць загального користування.

Головним проектом, що вже реалізовано ініціативою, є створення Сквер Небесної сотні на місці смітника самому серці Києва виключно силами громади та волонтерів.

435 ФІЛМС – українська кінокомпанія, заснована у 2009 році. Основними напрямками діяльності є виробництво та дистрибуція художніх, документальних і короткометражних фільмів. Головною ціллю компанії є розвиток та популяризація українського кіно.

Зараз ви читаєте новину «У Сквері Небесної сотні відбудуться покази українських фільмів про київських сусідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі