Ексклюзиви
вівторок, 21 червня 2016 10:26

"У пошуках Дорі": 5 найдраматичніших персонажів стрічки
7

16 червня в український прокат вийшов мультфільм "У пошуках Дорі". Це історія, яка є відлунням "У пошуках Немо" з далекого 2003-го року. Режисерами сіквелу стали Ендрю Стентон та Енгус МакЛейн.

На відміну від "Зоотрополісу", це дійсно дитячий мультфільм. Тут немає непристойних жартів, алюзій до фільмів, що дивляться далеко не діти, тут не піднімаються проблеми расизму тощо. Це власне те, що зараз дуже рідко можна побачити на екрані: дитячий мультфільм для дітей. "У пошуках Дорі" піднімає тему добра та зла, тему віри в себе, тему людяності (чи правильніше говорити риб'яності?) та звичайно є мотив справжньою дружби, який "переплив" у сюжет цієї частини ще з попередньої історії.

Головна героїня риба-хірург Дорі має певні проблеми – в неї короткочасна пам'ять. Тому більшість того, що з нею відбулось вона не пам'ятає. Але одного разу вона згадує, що в неї є сім'я й Дорі відправляється її шукати, взявши в подорож двох риб-клоунів Немо та Марліна. На її шляху зустрічається багато персонажей, кожен з яких максимально драматичний та комічний. Усі мешканці підводного світу, що є у мультфільмі, мають своє життя та наділені власною історією.

5 найдраматичніших персонажів, яких зустріла Дорі

1. Восьминіг Хенк.
Рівень драматизму: 8 з 10. Крім того, що Хенк якимось дивом може маскуватись під будь-який предмет (восьминоги не можуть стати схожими на кактус, я перевіряла), він переслідує важливу для себе мету – дістатись вантажівки, яка везе всіх тварин у Клівленд – місце, де вони завжди будуть плавати у великих просторих акваріумах. Отже, Хенк, не дивлячись на те, що може приймати вигляд майже будь-якого предмету, чомусь ніяк не може дістатись тієї вантажівки. Ну, й ще крапля драматизму – він семиніг. Подвійний удар.
2. Білуха Бейлі.
Рівень драматизму: 7 з 10. В цього персонажа серйозні проблеми з ехолокацією. Він стверджує, що втратив цей дар. Погодьтесь, звучить досить драматично. Та насправді мова йде про проблеми з самооцінкою – ехолокація нікуди не дівалась й запрацювала дуже вчасно. Коли це відбулось, то почався якийсь несамовитий тріп від білухи.

3. Китова акула Дестіні ( в українському перекладі Надійка).
Рівень драматизму: 6 з 10. Надійка має поганий зір, тому періодично вона врізається в якісь об'єкти. Власне ситуація комічна, але Надійка на власному прикладі (знову) показує, що не треба здаватись.

4. Група морських левів.
Рівень драматизму: 7 з 10. На великому камені лежать двоє друзів морських левів, які відверто знущаються над своїм побратимом, не дозволяючи йому полежати на камені. Вони великі та ліниві, живуть сьогоднішнім днем та знаходяться в одному угрупуванні з божевільною пташкою. Персонажі смішні, мрійливі та люблять домінувати.

5. Божевільна пташка Беккі.
Рівень драматизму: 9 з 10.
Це персонаж, який зображений надто божевільним, але без нього Марлін та Немо не знайшли б Дорі, а Дорі не знайшла б батьків. Беккі реагує на специфічний звук, який необхідно вигукувати. Тільки тоді вона тебе почує та побачить. В пташки особлива місія: вона допомагає морським тваринам дістатись до іншого павільйону. Коли не знаєш, як кудись допливти – клич Беккі й ви полетите. Фактично ця пташка є повітряним таксі, що переправляє риб у відрі з водою. Вона дуже вірна. Потрібно лише покликати. Дуже вірна й дуже божевільна.

Перед показом стрічки "У пошуках Дорі" ви побачите прекрасну добру короткометражку від Pixar про маленьке пташеня. Можливо, це вибачення перед Беккі?

Світова прем'єра "У пошуках Немо" відбулась 30 травня 2003 року. З бюджетом в $93 млн мультфільм зібрав більше $920 млн. Стрічка отримала дуже хороші відгуки критиків та високі рейтинги.

Зараз ви читаєте новину «"У пошуках Дорі": 5 найдраматичніших персонажів стрічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі