середа, 10 вересня 2014 16:59

У Львові презентують фільм про видатного поета Грицька Чубая

У Львові презентують фільм про видатного поета Грицька Чубая

У Львові відбудеться прем'єра документального фільму Олександра Фразе-Фразенко "Чубай", який розповість про видатного поета Григорія Чубая.

Прем'єра фільму відбудеться в рамках Форуму видавців 14 вересня о 18.00 у приміщенні "Грушевський cinema jazz". Після прем'єри – концерт, на якому пісні на вірші поета виконають Тарас Чубай, Віктор Морозов і гурт "Джалапіта".

Про Грицька Чубая у фільмі розкажуть Ігор Калинець, Юрій Винничук, Микола Рябчук, Олег Лишега, Юрій Кох, Володимир Кауфман, Юрій Брилинський та інші. По суті усі вони допомагають доньці поета Соломії Чубай краще пізнати батька, який пішов з життя коли вона була дуже маленькою.

Син поета, відомий музикант Тарас Чубай, фактично вперше поділиться спогадами про батька.

Нагадаємо. що торік збірка поезій Григорія Чубая "П'ятикнижжя" отримала гран-прі на львівському Форумі видавців.

Григорій Чубай (1949-1982) – видатний український поет, один із чільних представників львівського андеґраунду 70-х років. Організував та видавав "Скриню" - один із перших самвидавівських журналів України, де друкував твори друзів та свої власні.

Зараз ви читаєте новину «У Львові презентують фільм про видатного поета Грицька Чубая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі