четвер, 23 лютого 2017 08:38

У Львівської опери новий гендиректор

У Львівської опери новий гендиректор
glavcom.ua

Директором Львівського театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької став Василь Вовкун. Його підтримали 6 з 9 членів конкурсної комісії.

6 членів комісії віддали свої голоси за кандидатуру Василя Вовкуна, 3 – за гендиректора Хмельницької обласної філармонії Олександра Драгана. Жодного голосу не отримав артист балету, провідний майстер сцени Львівської опери Олег Петрик. Про це повідомляє Лівий Берег.

Василь Вовкун у мотиваційному листі написав: "Мотивацією подання заяви про мою участь у конкурсі є прагнення вивести театр на європейський конкурентоспроможний художній рівень, акцентуючи в репертуарі театру на творах українських композиторів". І додав, що, працюючи художнім керівником Львівської національної опери із 2014-го року, ретельно вивчив творчі та організаційні традиції та можливості цього колективу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "О, Чуркін, глаз маіх атрада! Ми ждьом тєбя в прєдвєр'ї Ада", - про смерть дипломата пишуть вірші

Багаторічний гендиректор - художній керівник Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Тадей Едер йде на пенсію.

Зараз ви читаєте новину «У Львівської опери новий гендиректор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі