Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2014 18:25

У Луцьку музиканти з декількох країн гратимуть за мир в Україні
2

Фото: Alex Renart trio
Keith Dunn

29-31 серпня 2014 р у містах Луцьку та Рівне відбудеться благодійний VІІ Міжнародний джазовий фестиваль "Art Jazz Cooperation 2014". Музиканти з інших країн світу, які їдуть на фестиваль, знають, що українцям нині непросто, проте переборовши свій страх, вони вирішили підтримати українців та українську армію.

Цього року в Україні склалося непросто, проте організатори вирішили все ж таки провести цей захід, аби сприяти військовим, які воюють в зоні АТО, та розвивати культуру цивільного населення. Фестиваль вирішили зробити благодійним, аби кожен відвідувач фестивалю міг через джаз виконати свій громадянський обов'язок та пожертвувати кошти на потреби військових із 51-ї ОМБР м. Володимир-Волинський.

На виручені кошти організатори планують придбати необхідні для військових речі: бронежилети чи радіостанції – в залежності від того, яку суму зберуть під час фестивалю. Збір коштів відбуватиметься через скриньки, які розміщуватимуться на території фестивалю. На закритті фестивалю організатори оголосять зі сцени зібрану суму.

Крім музичних заходів у рамках фестивалю будуть різноманітні акції в підтримку української армії. У виставці та пленері "Джаз на полотні" візьме декілька десятків волинських митців. Роботи, створені під час пленеру, будуть продані на благодійному аукціоні під час фестивалю. Також під час фестивалю буде благодійний ярмарок, у якому візьмуть участь майстри з Волині, Хмельницького та Львова. Частину з коштів вони передадуть на потреби української армії.

Під час фестивалю відбуватиметься акція "Напиши лист солдату". Усі охочі зможуть написати, намалювати, зробити фотопобажання для військових. Листи збираються та передаються разом із продуктами на схід волинянам, які захищають Україну. За час акції військовим уже передали приблизно 200 листів.

Музична програма:

Джаз - дует Олега Баковського та Святослава Гавроля (Україна)

Тарас Баковський секстет (Україна – Польща)

Futurethno (Польща - Україна)

FAT-Suit (Шотландія)

Alex Renart trio (Франція)

Keith Dunn та Train Four Blues Band (США - Україна)

Також на фестивалі виступатиме Квартет саксофоністів (Нововолинськ)

Наприкінці кожного фестивального дня також буде джем-сейшн.

Вхід на фестиваль – вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку музиканти з декількох країн гратимуть за мир в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі