Ексклюзиви
пʼятниця, 04 вересня 2015 08:33

У Лорак і Повалій можуть відібрати звання "Народний артист"

У Лорак і Повалій можуть відібрати звання "Народний артист"
Фото: pravda.com.ua

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про позбавлення проросійських та просепаратистських діячів культури України звання "Народний артист України".

Як повідомляє "УНІАН", автором відповідного проекту закону є народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Мельничук.

У прес-службі "БПП" повідомили, що основним завданням проекту є засудження антиукраїнських та просепаратистських проявів українських діячів культури, мистецтва та шоу-бізнесу, а також застосування до них публічної відповідальності у вигляді позбавлення звання "Народний артист України".

"Ми є свідками активної співпраці представників української "богеми" з країною-агресором, про що свідчать коментарі, після яких ці артисти негідні вважатися громадянами України, не говорячи про те, щоб мати звання "Народний артист України". Проектом закону пропонується позбавити Ані Лорак, Таїсію Повалій, Йосипа Кобзона, Миколу Баскова звання "Народний артист України"", - наголосив Мельничук.

Він зазначив, що в статті 16 Закону України "Про державні нагороди" визначено, що позбавлення державних нагород може бути проведено президентом України лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду у випадках, передбачених законом.

Нагадаємо, не зважаючи на агресію Росії проти України, Ані Лорак постійно відвідує сусідню державу. До прикладу, у липні вона заспівала на корпоративі Новосибірської птахофабрики.

Зараз ви читаєте новину «У Лорак і Повалій можуть відібрати звання "Народний артист"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі