Ексклюзиви
вівторок, 10 січня 2017 15:58

У комедії про українську провінцію грає симфонія Бетховена

У комедії про українську провінцію грає симфонія Бетховена

У мережі з'явився перший трейлер української соціальної драми "Припутні" режисера Аркадія Непиталюка. Прем'єра на широкому екрані запланована 2017 року.

Історія у фільмі відбувається протягом доби. Мати з дочкою їдуть до своєї бабусі Зіни. На одній із автобусних зупинок Ніжина провінційний таксист Юра випадково натрапляє на молоду дівчину Свєту. Свєта та її мати вмовляють Юру на поїздку у село Припутні. Через збіг обставин Юра змушений залишитися у селі – тепер невідомо, коли він дістанеться додому. Жінки нічого про це не знають. Вони з'ясовують стосунки. Село Припутні, куди прямують герої, майже повністю залишили його жителі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі українські фільми 2016 року

"Цей фільм необхідний, бо в Україні існує велика традиція провінційного гумору. Можемо згадати усмішки Остапа Вишні, "Енеїду" Котляревського, "Вечори на хуторі поблизу Диканьки". В кіно вона поки що не відображена. Були спроби, але дуже не вдалі. На тлі трейлеру звучить 9-та симфонія Бетховена. Європейську людину вона супроводжує протягом життя. Ця висока, елітарна музика і убога провінційна реальність створюють разючий контраст у фільмі", - каже кінокритик Антон Філатов.

Фільм - переможець 8-го конкурсного відбору Держкіно, отримав 4,3 млн грн державного фінансування. Загальний його бюджет - 8,6 млн грн. Знімали картину в місті Ніжині Чернігівської області, у Києві та Київській області. Прем'єра запланована 2017 року.

У мережі з'явився перший трейлер повнометражного українського фентезі "Сторожова застава" режисера Юрія Ковальова. Бюджет фільму - 40 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У комедії про українську провінцію грає симфонія Бетховена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі