Ексклюзиви
субота, 17 вересня 2016 09:16

У книжковому видавництві працює 4 людини

У книжковому видавництві працює 4 людини

Львів'янин Тарас Шило зі сестрою Марією Магурою на 23-му Форумі видавців презентували дві книги – "Літак у небі" та "Бузькові вогники". Торік створили власне незалежне видавництво "Круговерть". Там працюють 4 людей – Тарас, Марія та їх батьки.
"Ще з дитинства мріяли про власне видавництво. У школі створили "Кленовий листочок", в якому наче видавали книги. Дитячі рукописи ілюстрували, складали до купи. У сім'ї давно планували започаткувати бізнес. Взялися за видавництво "Круговерть". Усе робили власними силами – писали, ілюстрували. Мама допомогла з літературним редагуванням, батько – з дизайном", - розповідає Шило.
Тарас – автор книги "Літак у небі". Це пригодницький роман про старшокласників. "Бузькові вогники" написала Мар'яна Ліщинська – бабуся видавців. У книзі викладені спогади про життя у 1950-60-их роках на Львівщині.
"У видавництво не вклали багато коштів. Гроші потрібні були лише на друк та оплату податків. На це пішли усі родинні заощадження. Поки видавнича справа нам не приносить прибутку. До кінця роки плануємо вийти на нуль", - розповідає Магура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найгірше велося українцям" - вийшла книжка про остарбайтерів

"Літак у небі" вийшов накладом 2 тис. примірників, "Бузькові вогники" - 1 тис. Зараз Марія та Тарас працюють над видавництвом українською мовою філософського роману-притчі сербо-хорватського письменника Меші Селімовича "Дервіш і смерть" . Також хочуть видати дитячу книгу норвезького класика Турбйорна Еґнера "Klatremus og de andre dyrene i hakkebakkeskogen".
Нагадаємо, 15 вересня відкрили 23 Форум видавців у Львові. Захід триватиме до 18 вересня. У програмі - 1259 подій та 996 учасників, що прибудуть з 28 країн. Фокусна тема цьогорічного Форуму - межі кордонів.

Зараз ви читаєте новину «У книжковому видавництві працює 4 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі