Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 15:33

У київській галереї показують "переродження" жінки та України
8

У київському арт-центрі "Якова Гетера" представляють новий проект "Фенікс. Переродження". Роботи художників ілюструють тему відродження, відновлення, неоднозначну ідею загибелі в ім'я життя. Суть виставки - показати перехід від минулого до сьогодення і такому ефемерного майбутнього.

Тут можна побачити картини молодих українських художниць: Марії Кривопішиної, Уляни Нешевої і Петри Рубар, а також роботи всесвітньо відомих скульпторів Дмитра Іва, твори якого знаходяться в колекції Патрісії Кас і Моніки Белуччі, сучасну скульптуру від неординарного Олександра Смирнова.

Марія Кривопішина за освітою психолог, а також активний учасник арт-фестивалів в Європі. Її картини прикрашають колекції в Англії, Німеччині, Росії, Польщі, Шотландії, України та Швеції. У її роботах ми бачимо тіла жінок, які постають з молочних рік, - це символізує початок народження і чистоти, вільної душі.

Картини Уляни Нешевої - надзвичайно фотореалістичні. Вони про крик душі, про відкритість, і чесність, прийняття себе, таким як є. А роботи Петри Рубар поєднують в собі і занепад, і переродження також у контурах тіла жінки. Зрештою, кожна з художниць говорить про внутрішнє духовне переродження кожного з нас, що відбувається в різні періоди життя. Деякі зі своїх полотен вони присвятили саме Новій Україні.

Виставка триватиме з 18 квітня по 8 червня. Галерея знаходиться по вулиці Вадима Гетьмана, 6 (ТРЦ "Більшовик"). Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У київській галереї показують "переродження" жінки та України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі