понеділок, 30 листопада 2015 15:15

У Києві відбувся допрем'єрний показ документальної стрічки про стиль життя у США
5

У Києві відбувся допрем'єрний показ документальної стрічки про стиль життя у США під назвою "Американська Мрія". Автор фільму - журналіст Володимир Мула.

Картина побудована на історіях людей, які свого часу покинули рідні домівки і відправилися назустріч новому і незвіданому життю. Ба більше, подорожуючи Америкою журналіст натрапляє на несподівані факти та думки, які спростовують теорію "русского мира".

"Мета була одна – показати реальний стан речей за океаном крізь призму життя людей, що там знаходяться. Адже насправді в Америці жити зовсім не просто і легко, як здається на перший погляд" – зазначає Володимир Мула, автор фільму "Американська Мрія".

Журналіст провів за океаном два місяці. За цей час він подолав 15 американських штатів, 11 з яких – безпосередньо із далекобійником – своїм другом Сашком Стефанюком. Українці перетнули Америку від канадського до мексиканського кордонів, обираючи автентичні маршрути незвіданих осередків. На етапі продакшну до проекту долучилися телеведучий Микола Васильков, який виступив у ролі сценариста, Тимур Мірошниченко – у якості диктора, а також Андрій Луннік та Станіслав Ткачов -займалися монтажною частиною проекту.

"Те, що зробив Володя – нереальна праця. Він просто взяв і підняв людей у якості волонтерів. Абсолютно безкоштовно! І люди допомогли зробити якісний продукт, це класно!" - зазначає Станіслав Ткачов.

Робота над фільмом тривала 6 місяців. Деякі сюжетні кадри картини були дозняті уже у Києві.

"Загалом - сподобалося. Можна чіплятися до якості відео, монтажу і тексту. Але вивіреного нудного кіно у нас повно. А такого живого і справжнього, не постановочного й по темі, яка насправді цікавить усіх, - майже немає. Щиро, жваво, без прикрас ..." - резюмувала журналістка Олена Конопля.

Авторам запропонували ще раз "прокатати" фільм в "Кінопанорамі". Показ на прохання глядачів у вищезазначеному кінотеатрі відбудеться 20 грудня о 18:00.

Вартість квитка - 40 грн. Квитки можна купити в касі кінотеатру або на сайті 1001bilet.ua

Подія у Facebook - https://www.facebook.com/events/1058697714181801/

"Американська мрія" – фільм-подорож українського журналіста у кабіні вантажівки земляка-далекобійника 11-ма американськими штатами. Два океани, два кордони. 10 000 кілометрів доріг. 350 гігабайт відеоматеріалу. Близько ста думок і мрій людей з різними кольорами шкіри і кольором душі.

Володимир Мула – журналіст, ведучий hromadske.tv, головний редактор порталу "ТелеПростір", продюсер проекту LiveTime. Автор циклу репортажів про Ріо-де-Жанейро, пізнавально-розважальних циклів "Балтійськими країнами" та "Американська Мрія".

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбувся допрем'єрний показ документальної стрічки про стиль життя у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі