Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 17:30

У Києві відбудеться перший фестиваль італійського музичного бароко

У Києві відбудеться перший фестиваль італійського музичного бароко
Віртуозний скрипаль Стефано Монтанари

У Національній філармонії України з 23 жовтня по 4 листопада 2014 року пройде перший фестиваль італійського музичного бароко.

Італійський інститут культури в Україні у співпраці з Міністерством культури України проведуть перший фестиваль італійського музичного бароко в Україні ITALIA FESTIVAL BAROCCO. Захід відбудеться з нагоди головування Італії в Європейському Союзі.

В рамках фестивалю заплановано 12 заходів (концерти, майстер-класи, лекції), в яких візьмуть участь близько 30 італійських виконавців. Музиканти будуть виконувати інструментальні твори та оперні арії, які протягом століть залишалися в тіні шедеврів XIX-XX ст.

Відкриє фестиваль всесвітньо відомий віртуозний скрипаль Стефано Монтанарі разом зі знаменитим ансамблем Accademia Bizantina. Серед інших учасників фестивалю - прославлений ансамбль Festina Lente, а також український камерний хор Кредо, яким буде диригувати Маестро Клаудіо Кавіна. Родзинкою фестивалю стане світова прем'єра Тріо-сонати К.Маннелли La Foggia, яка буде виконана вперше за 300 років солістом контр-тенором Раффаеллем Пе у супроводі ансамблю Il Sogno Barocco.

Крім традиційних струнних інструментів - скрипки і віолончелі, публіка почує звучання автентичних інструментів епохи бароко: теорби, лютні, клавесина, барокової скрипки, контрабаса і віоли да гамба. Художній керівник фестивалю - Нансі Романо.

Фестиваль буде проходити на головній класичній сцені України у Національній філармонії України, а також охопить лекторії НМАУ ім. П. І .Чайковського, КНУ ім.Т. Шевченка та інших залів.

Особливу увагу слід звернути на концерт в Андріївській церкві, архітектурній перлині стилю бароко (Архітектор Бартоломео Растреллі), де відбудеться виступ соліста з унікальним голосом - Алессандро Карміньяні (контр-тенор).

Організаторами фестивалю виступили Посольство Італії в Україні, Італійський інститут культури в Києві, Міністерство культури України, Національна філармонія України. Генеральним медіа-партнером виступив Національний портал академічної музики Music-review Ukraine.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбудеться перший фестиваль італійського музичного бароко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі