Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2014 12:59

У Києві покажуть моновиставу про кохання Тараса Шевченка

У Києві покажуть моновиставу про кохання Тараса Шевченка

27 та 28 листопада на сцені Національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса відбудеться моновистава "Стіна" київського театру "Актор". Про це повідомляє Cultprostir.

Спектакль присвячено 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та пам'яті народного артиста України Анатолія Скибенка. Сюжет вистави торкнеться відносин поета з княжною Варварою Рєпніною. П'єсу Юрія Щербака втілила на сцені актриса Галина Стефанова.

"Моновистава "Стіна" виросла із однойменної вистави Молодіжного театру, яка була поставлена 30 років тому режисером Миколою Івановичем Мерзлікіним. В виставі тоді було задіяно дві пари акторів: роль Рєпніної грали Раїса Недашківська і я. Минув час, і з'явилася наша моновистава. Звичайно, я згадую ту, першу, постановку, і всіх людей, які над нею працювали. Це не вистава-реквієм, але це світла пам'ять за дуже світлими людьми, які любили театр і свою справу. Мені дуже хочеться, щоб глядач це відчув. Моновистава – це особливий жанр, особливі стосунки актора із роллю, яку він грає, та з глядачем. Наша вистава додасть до історії Тараса Шевченка чогось дуже особистого та суб'єктивного, ми розповімо дивовижну історію про любов", - поділилася з Cultprostir актриса Галина Стефанова.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть моновиставу про кохання Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі