понеділок, 18 травня 2015 16:02

У Каннах освистали фільм, що претендує на "Золоту пальмову гілку"

У Каннах освистали фільм, що претендує на "Золоту пальмову гілку"

Фільм "Море дерев" з Метью Макконахі, який претендує на головну нагороду, освистали на Каннському фестивалі. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Фільм володаря "Золотої пальмової гілки" (2003, "Слон") Гаса Ван Сента був показаний в основному конкурсі 68-го Каннського фестивалю. Картина розповідає про чоловіка-американця Артура (Макконахі), що вирушив на схил Фудзіями, щоб там покінчити з собою.

Зустрівши людини, що заблукала, він намагається допомогти їй вийти з лісу. По закінченні показу фільму для преси в залі пролунав свист, тупіт і несхвальні вигуки. Фільм Ван Сента - один з дев'ятнадцяти претендентів на "Золоту пальмову гілку".

Також в рамках основного конкурсу в Каннах був представлений повнометражний дебют угорського режисера Ласло Немеса "Син Саула", що розповідає історію членів зондеркоманди в Освенцімі. Фільм детально показує побут концтабору. Крім цього, у конкурсі показали антиутопію грецького режисера Йоргоса Лантімоса "Лобстер" з Коліном Фаррелом у головній ролі.

У позаконкурсній програмі пройшла прем'єра нового фільму Вуді Аллена "Ірраціональний людина" з Хоакіном Феніксом і Еммою Стоун у головних ролях. Сюжет має кримінальну основу і відсилає до творів Достоєвського. На Лазурний берег Аллен приїхав зі Стоун і виконавицею інший жіночої ролі Паркер Поузі. На прес-конференції режисер заявив, що зараз зайнятий телевізійним проектом, але відмовився розкривати деталі.

Зараз ви читаєте новину «У Каннах освистали фільм, що претендує на "Золоту пальмову гілку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі