Ексклюзиви
четвер, 25 квітня 2013 15:18

У Харкові та Львові влаштують одноденні квартирні виставки

  Робота Сергія Попова "Свобода" (2013) для харківських квартирників
Робота Сергія Попова "Свобода" (2013) для харківських квартирників
Сьогодні, 25 квітня у Харкові та Львові влаштовують арт-квартирники. У проекті беруть участь 30 художників.

"У Харкові та Львові квартирні виставки проходять не перший раз. Але об'єднані в одну програму вперше, - пояснює Микола Рідний, один з організаторів проекту. - Цього разу ми влаштуємо "скайп-міст" між двома містами. Будуть відеопокази і кілька перформенсів у містах".

У Харкові художники відкриють виставки у свої власних квартирах. Учасники проекту: Юліана Алімова, Тетяна Новікова, Уляна Биченкова, Дмитро Заєць та інші. А у Львові - організаторами є "Відкрита група", галерея "Detenpyna", створена в приміщенні колишньої пральні, а на даний момент на кухні та окремі художники - Анатолій Татаренко, Костя Смолянінов, Ірина Волгарева, Юрій Білей та інші.

Дні квартирних виставок у Харкові проходять з 2011 року. Програма виставок об'єднала проекти в альтернативних художніх просторах, таких як галерея-лабораторія "SOSка", що існувала з 2005-го і закрилася в 2012 році або гаражна галерея "У Рози" з житловими квартирами і майстернями художників. А у Львові, усю минулу зиму у квартирі проходив проект "ІО Імовірність", в рамках якого в одному просторі виставки змінювалися кожні 24 години протягом 89-ти днів зими.

У Харкові 25 квітня ввечері відкриється виставка на вул. Артема, 5. 26-го - презентація проекту "Навігатор для молодого художника" на вул. Данилевського, 24. 28-го - проект "Старі медіа" на Московському проспекті, 72. 29-го - виставка по вулиці Сумська, 19.

У Львові 25 квітня ввечері стартує виставка "Відкритої групи"на вулиці Аральській, 6/1, 26-го - перформенс на трамвайній зупинці на площі Франка, 28-го - виставка по вулиці Тарнавского, 37/1, 29-го - по вулиці Симоненко, 22/19.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові та Львові влаштують одноденні квартирні виставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі