субота, 23 липня 2016 12:30

Вийшла книга про дурниці мозку

 

У харківському видавництві надрукували книжку про дурниці мозку.
Книжка Анастасії Казанцевої називається "Хто б міг подумати. Як мозок змушує нас робити дурниці". Її опублікувало українською мовою видавництво "Віват". Наукова журналістка пише про роботу мозку, "хімію кохання", депресію та згубні звички. Йдеться у повідомленні Інтернет-порталу "Друг читача".

У книжці розповідається про біологічні пастки нашого організму. Простою мовою написано про наукові відкриття в світі. Авторка представила висновки досліджень ВООЗ і ООН, престижних університетів Європи.
Дебютна книжка Анастасії Казанцевої "Хто б міг подумати. Як мозок змушує нас робити дурниці" стала лауреатом премії "Просветитель" у 2014-ому році.

"У цій книжці описала біологічні пастки, які заважають щасливо жити. І як слід поводитися з ними. Перша частина присвячена шкідливим звичкам. Механізмам, які заважають їх позбутися. Коли б мені розказали, як саме нікотин входить у біохімічні процеси в головному мозку. Я б узагалі не починала курити", пише науковець Анастасія Казанцева.

Друга частина книжки про любов.

"Ця сфера життя сповнена різних механізмів. Вона працює на гормонах, генетичних особливостях партнерів. Сприйнятті запаху, менструальному циклі".
Розділу про гомосексуальність у книжці нема. "Бо не вважаю, що цей варіант норми потребує виправдань. Хоча біологічні передумови для нього є".

Третя частина розповідає про стрес і депресію. "Які біологічні передумови змушують нас почуватися нещасливими. Та як боротися з використанням усіляких біологічних хитрощів", додає авторка наукового бестселеру.
На сайті видавництва книжка коштує 85 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла книга про дурниці мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі