Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2016 18:34

"У балеті є казка, але свою дитину туди не віддала б" - балерина Катерина Ханюкова

  Фото: прес-служба
Фото: прес-служба

Напередодні вистави "Попелюшка" солістка Англійського національного балету Катерина Ханюкова дала інтерв'ю журналу ELLE. У ньому вона розповіла про відмінності розвитку балету в Україні та Англії, про політизацію мистецтва і реальне балетне життя, приховане від очей громадськості.

Нагадаємо, що 24 травня Ханюкова дасть один виступ з балетом у Києві. У минулому вона була примою Національної опери України.

Балерина зізналася, що в балетному світі панує максималізм. За словами артистки, гордість здатна зіпсувати кар'єру примі. Тільки публіка визначає репертуар і склад, на який готова "ходити".

Але разом зі складнощами сцена дарує артистам і унікальний шанс - проживати життя своїх героїв, звільняючись від стереотипів і визнаних норм поведінки.

"На сцені я виглядаю, як принцеса, хоча в житті обожнюю кросівки і світшоти, - каже Катерина Ханюкова. - Балет - досить рутинна робота, хоча образ балерин може виглядати казково. У ньому, безумовно, є і казка, і магія, але свою дитину в балет я б не віддала".

  Фото: прес-служба
Фото: прес-служба

Катерина побувала з гастролями в США, Колумбії, Китаї, Кореї, Аргентині, Мексиці та інших країнах. Культурним брендом держави вона називає національні театри, наводячи як приклад прославлений на весь світ La Scala в Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раду Поклітару: Жізель – це киянка з Троєщини

У балеті "Попелюшка" партнером Ханюкової стане вихованець саме цієї балетної школи, провідний соліст Королівського балету Великобританії італієць Валентино Зуккетті.

Квитки на спектакль "Попелюшка" на музику видатного композитора ХХ століття Сергія Прокоф'єва вже в продажу.

Зараз ви читаєте новину «"У балеті є казка, але свою дитину туди не віддала б" - балерина Катерина Ханюкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі