понеділок, 12 вересня 2016 15:05

"Тварин для фільму спеціально не вбивали" - режисер про фільм "Сафарі"

"Тварин для фільму спеціально не вбивали" - режисер про фільм "Сафарі"

- Тварин для фільму спеціально не вбивали, як це було в історичній драмі "Андрій Рубльов" російського режисера Андрія Тарковського. Тоді заживо спалили корову і зарізали коня спеціально для фільму. У цій стрічці просто знімали людей під час полювання, - розповідає український кінорежисер Мирослав Слабошпицький про стрічку "Сафарі" австрійця Ульриха Зайдля. На 73-му Венеційському кінофестивалі її показали поза конкурсом.

- Туристи приїхали розважитись - вбивають тварин. Ставлять на штатив рушницю, прицілюються і стріляють. З мертвим звіром фотографуються. Після цього спеціальні працівники здирають з нього шкуру. У фільмі є епізод, у якому зачитують розцінки. Скажімо, застрелити антилопу коштує 800 євро, слона - 1800, - продовжує Мирослав Слабошпицький. - Я колись був на бойні. Тож можу сказати, що вбивства режисер показав доволі коректно та відсторонено. Може, хтось колов у селі свиню, так то значно страшніша картина, ніж оці кадри. Хоча фільм багатьох шокував, люди виходили із залу. Один з героїв фільму каже: "Люди на вершині харчового ланцюга. Можливо, буде краще, якщо наш вид зникне". Дивишся на це все і думаєш - може, дійсно краще. Я противник вбивств тварин, бо ставлюсь до них значно краще, ніж до людей. Зайдль намагається зрозуміти, що змушує людей вбивати і отримувати від цього задоволення. Що взагалі в головах і душах у цих персонажів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На жінку нападає чоловік у костюмі лижника

Письменник розповідає, що був у Венеції уперше:

- Там ходили військові з собаками, озброєні автоматичною зброєю, в рядок стояли поліцейські машини. Наприклад, бачив вечірку на пляжі - піщаний берег, намет, а далі море. Там крутилися два карабінери на випадок, щоб ніхто з п'яну не втопився. Американець їх зупинив, щоб сфотографуватися. Не відмовились, хоч той був не зовсім тверезий. Багато молоді спало поблизу фестивального палацу. Хотіли бути ближче до огорожі, щоб взяти автограф у знаменитостей.

Нагадаємо, "Жінка, яка пішла" підкорила 73-й Венеційський кінофестиваль.

Зараз ви читаєте новину «"Тварин для фільму спеціально не вбивали" - режисер про фільм "Сафарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі