Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2016 23:25

Турецький народ любить карикатуру
5

Фото: Володимир Казаневський

У Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться зустріч з відомими турецькими художниками-членами Асоціації турецьких карикатуристів, а також з їх українськими колегами. Делегацію турецьких карикатуристів очолює голова Асоціації Метін Пекер, а до її складу входять відомі турецькі художники, такі, як Мухіттін Короглу, Ердоган Басол та інші.

Турецький народ любить і цінує карикатуру. Недарма Асоціація турецьких карикатуристів існує з 1969 року, налічує понад вісімсот художників і фінансується урядом. Одним з засновників Асоціації був легендарний художник Турхан Селчук, а її візитівкою є шанований і популярний у всьому світі Міжнародний конкурс карикатур імені Ходжі Насреддіна, який проводиться щорічно у Стамбулі протягом 36 років.

В рамках цієї зустрічі буде відкрито ківвиставку карикатур українських художників, які були відзначені нагородами на Міжнародних конкурсах карикатур імені Ходжі Насреддіна. Відбудеться також церемонія нагородження українських лауреатів кункурсу.

Зустріч відбудеться 23 жовтня 2016 року о 17-00 в Національному музеї Тараса Шевченка (Київ, бульвар Тараса Шевченка, 12)

Зараз ви читаєте новину «Турецький народ любить карикатуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі