пʼятниця, 17 квітня 2015 18:35

Терористи хочуть вивезти архів братів Стругацьких з Донецька до Росії

Терористи хочуть вивезти архів братів Стругацьких з Донецька до Росії
Фото: ИТАР-ТАСС

Історичні документи та чернетки письменників сепаратисти планують розмістити в квартирі Бориса Стругацького в Петербурзі. Про це повідомляє ТАСС.

Архів братів Стругацьких, що складається з сотень рукописів, документів і чернеток, перевезуть з Донецька до Петербурга. Історичні документи будуть розміщені в квартирі Бориса Стругацького, якою зараз володіє його син Андрій.

"Документи перекочували туди ще за життя Бориса Натанович з його дозволу. Там письменниця Світлана Бондаренко займалася дослідженням цих матеріалів, вона написала кілька книг по творчості Стругацьких, а також їй вдалося відновити деякі твори в їхньому первинному вигляді", - розповів директор Фонду братів Стругацьких Сергій Арно.

Доставити архів до Петербурга планується в найближчі два місяці.

Історичні документи будуть розміщені в квартирі Бориса Стругацького, якою зараз володіє його син Андрій. Арно пояснив, що є ідея в майбутньому створити в квартирі музей, проте конкретних планів поки немає.

Письменники-фантасти Аркадій і Борис Стругацькі у співавторстві написали понад 25 фантастичних романів, повістей і оповідань, які стали класикою жанру і основою численних екранізацій. Ім'ям братів Стругацьких названа мала планета номер 3054.

Після кончини Аркадія Стругацького в 1991 році його брат продовжив літературну діяльність, написав дві книги під псевдонімом С. Вітицький.

Борис Стругацький заснував і очолив журнал "Полудень. XXI століття". Письменник помер 19 листопада 2012 на 80-му році життя.

Зараз ви читаєте новину «Терористи хочуть вивезти архів братів Стругацьких з Донецька до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі