Ексклюзиви
вівторок, 29 листопада 2016 15:41

Театр з незвичним дизайном на Андріївському узвозі скоро позеленіє
10

Фото: Роман Майданюк

29 листопада на Андріївському узвозі київська адміністрація представила громадськості фасад оновленого Київського академічного драматичного театру на Подолі.

Біля театру зібралося близько сотні людей. Тканину на фасаді будівлі піднімали під крики натовпу "Ганьба" і аплодисменти. Усе знімали на мобільні телефони, фотоапарати та відеокамери. Різко негативне ставлення щодо архітектурного рішення висловив депутат Київради Ігор Мірошниченко.

"Це ганьба Андріївського узвозу і всього Києва. Ну от, на що схоже це одоробло? Ми за Малахова і акторів. Але проти того, щоб це тут стояло. Це саркофаг", - каже Мірошниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал на Андріївському узвозі: архітектор пояснив свій задум

Серед глядачів почалися суперечки. З'явилися молодики з плакатами. "Кличко, забери крематорій. Поверни театр", - напис на одному з них. Мера Києва на події не було. Його представляла заступник з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

"Я не архітектор. Я киянка. І добре знаю, що за останні 30 років у моєму місті не було відкрито жодного театру. Меценат В'ячеслав Москалецький витратив 165 млн грн для того, щоб побудувати театр і передати його в комунальну власність. Таких прикладів ще не було", - каже Старостенко.

Відкриття будівлі театру заплановане на весну 2017 року. Головний архітектор столиці Олександр Свистунов пообіцяв зі сцени недобудованого театру, що будуть громадські обговорення вигляду будівлі. Коли це станеться - не сказав. Говорив про можливість внесення змін до вигляду споруди.

"Ми перебуваємо у процесі будівництва. Чудово, що це місце привернуло таку увагу. Архітекторові вдалося вижати з маленької плями максимально функціональний простір для роботи. Зал тепер вміщує 280 місць. За минулим проектом їх було 120. Проект буде представлений на обговорення. Думка експертів і громади має бути врахована. До запланованого відкриття театру є час, аби провести цю роботу і виконати коригування фасаду", - сказав головний архітектор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фасад театру на Подолі можуть змінити

Архітектор проекту харків'янин Олег Дроздов вийшов на сцену останнім. На питання журналістів пояснив, що вигляд будівлі ззовні зміниться, але з часом.

"Фальцевий титан, яким зверху вкрита будівля, з часом позеленіє. Буде схожий на старі бронзові пам'ятники. Зараз із нього тільки зняли захисну плівку. Тому будівля виглядає глянцево. Це зміниться за пару років. Я не геній, тому якщо люди вирішать, що театр потребуватиме змін, їх внесуть", - сказав Дроздов.

30 років Київський академічний драматичний театр існував без власного приміщення. Реконструкція будівлі театру на Андріївському узвозі тривала 23 роки. "Театр на Подолі" стане першим в Україні, який буде обладнано для людей із особливими потребами.

У соцмережах активно обговорюють нову будівлю на Андріївському узвозі. Кияни обурені зовнішнім виглядом театру після реконструкції.

Зараз ви читаєте новину «Театр з незвичним дизайном на Андріївському узвозі скоро позеленіє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі