четвер, 02 жовтня 2014 13:22

Танцівники балету "The Great Gatsby" репетирують по 12 годин на добу
25

Фото: Фото надані прес-службою проекту "The Great Gatsby"

Менше місяця залишається до прем'єри балетного проекту "The Great Gatsby" в Києві 28 жовтня.

Солісти і кордебалет репетирують з 9 ранку до 10 вечора кожен день. Над постановкою працює відомий американський хореограф Дуайт Роден і 2 його асистентів. Денис Матвієнко, прем'єр Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі, виконує головну роль - Джея Гетсбі, і одночасно виступає художнім керівником проекту.

- Я в залі не тільки для того, щоб репетирувати, але і дивитися за роботою артистів, - каже Матвієнко. - За 18 років, які я провів на сцені, постановка "The Great Gatsby" для мене особлива з багатьох причин. Це перший масштабний проект, в якому я беру участь з моменту виникнення ідеї і до моменту її реалізації. "Великий Гетсбі" - це повноформатний двохактний балет, в основу якого покладена американська класика. Він буде справжньою сенсацією не тільки в Україні, а й в усьому балетному світі. Вперше прем'єра балетного проекту, який робиться світовими зірками, відбудеться в Україні. Ми поставили дуже високу планку, рівень відповідальності колосальний, тому потрібно, щоб все відповідало. Процес створення балету завжди складний, адже балет твориться тут і зараз. Цей процес дуже живий і динамічний. Все постійно змінюється і багато народжується на твоїх очах у репетиційній залі. Костюми і декорації ще у процесі підготовки, але ми встигнемо! Занадто високі ставки і занадто професійні люди працюють над проектом, - посміхається Денис.

Зараз ви читаєте новину «Танцівники балету "The Great Gatsby" репетирують по 12 годин на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі