неділя, 05 червня 2016 11:56

"Та, що біжить з вовками" - в Києві покажуть фізичний театр
6

Total dance school, репетиція
Фото: Сергій Мінаков
На репетиції в школі танцю "Total"
Танцювальний колектив "Total Dance School"
Танцювальний колектив "Total Dance School"

В Україні починає приживатися відомий в Європі жанр фізичного театру. Сьогодні таку постановку можуть бачити кияни.

Вистава в жанрі фізичного театру "Синдром загубленої зиготи" буде двічі показана в центрі культури та мистецтв "Дія".

Літературною основою для спектаклю стала книга Кларисси Пінкола Естез "Та, що біжить з вовками".

"Це буде вистава про жінку, її внутрішню свободу, про інтуїцію і вміння прислухатися до себе, своїх бажань. Вистава про жінку, дівчинку, матір, казки, мрії та свободи. Крізь весь спектакль задається одне питання: коли востаннє ти бігала на волі?" - анонсує захід хореограф і режисер постановки Христина Шишкарьова, керівник танцювальної школи Totem.

У жанрі фізичного театру дія відбувається не обов'язково з репліками і діалогами. Вираз досягають тілом. Гра часто включає контактну імпровізацію.

"Дуже часто мої виконавці вивертають себе навиворіт, спочатку зі страхом виявити там щось огидне, але проходячи весь шлях і прибираючи всі ці нашарування, які присвоїло нам суспільство, сім'я, мораль, на самому дні їх самості незмінно знаходимо прекрасних істот - справжніх, талановитих, особливих, здатних любити безумовно", - описує автор роботу колективу.

За її словами, в постановці використовують велику кількість реквізиту.

"Мабуть, у мене вперше його так багато. Також він наповнений архитипами і символами, немає жодної безглуздої дії, події, жесту чи слова. Це жива енергія 16 осіб, які живуть на сцені, нічого не показуючи, а просто оголюючи перед глядачем свої страхи та мрії", - обіцяє тренер.

5 і 9 червня в столичному центрі DIYA буде показана повна, більш ніж годинна, версія роботи.

Восени спектакль повезуть містами України, а вже невдовзі його можна буде побачити на фестивалі "Порто Франко" в Івано-Франківську.

Зараз ви читаєте новину «"Та, що біжить з вовками" - в Києві покажуть фізичний театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі