вівторок, 23 червня 2015 12:05

"Світ Юрського періоду" поставив новий рекорд у світовому прокаті

"Світ Юрського періоду" поставив новий рекорд у світовому прокаті

На 13 день світового прокату фільму "Світ Юрського періоду" загальні касові збори перевищили мільярд доларів. Про це повідомляє Reuters.

Це самий швидкий ріст доходів від продажу квитків. Попередній рекорд належав фільму "Форсаж 7": чергова серія бойовика, випущена в квітні 2015 року, зібрала мільярд через 17 днів прокату.

"Світ Юрського періоду" - четверта частина кінофраншизи про динозаврів, що почалася в 1993 році фільмом "Парк Юрського періоду". На українських екранах стрічка демонструється з 11 червня 2015 року. До усіх фільмів про динозаврів мав відношення Стівен Спілберг: перші дві частини він зняв як режисер, третю і четверту — продюсував.

В прокаті лише перша частина перевищила показник в мільярд доларів зборів. Друга зібрала трохи більше 600 мільйонів, третя — менше 400. Але всі фільми були комерційно успішними, принісши дохід у шість-вісім разів перевищує початкові витрати.

На виробництво "Світу Юрського періоду" витрачено 150 мільйонів доларів — в 2,5 рази більше, ніж на першу частину франшизи. За два тижні прокату фільм сім разів окупився.

Зараз ви читаєте новину «"Світ Юрського періоду" поставив новий рекорд у світовому прокаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі