Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2016 16:30

Створюємо в Україні театральний ринок і конкуренцію — режисер Стас Жирков

З 25 по 30 жовтня у Мистецько-концертному центрі імені Івана Козловського та Київському театрі "Золоті ворота" триватиме Small Theater Productions.

Це міжнародний конкурс-лабораторія постановок малих театральних форм. У його фіналі покажуть 30-хвилинні ескізи, створені режисерами за п'ять днів.

Це спільний проект "Золотих воріт" із Київським театром оперети і центром Козловського, який належить театру.

Беруть участь режисери - Юлія Мороз із Дніпра і француз Одрі Жюль, азербайджанка Ірада Гезалова, росіянка Олександра Миколаєва.

Режисери з лютого 2016 року мали можливість подавати заявки зі своїми текстами та ідеями. До другого етапу конкурсу за рішенням експертної ради увійшли чотири режисери. З їхніх ескізів можуть народитися повноцінні вистави. Режисери зможуть їх поставити на сценах Центру імені Козловського та театру "Золоті ворота".

"Метою конкурсу-лабораторії є утворити нові контакти між театральними діячами на міжнародному рівні. Та залучити молодих талановитих режисерів до роботи в театрах України, - розповідає художній керівник "Золотих воріт" і один з кураторів конкурсу Станіслав Жирков. - Міжнародний конкурс-лабораторія - не новий формат для світу. Він дуже популярний, наприклад, у Росії. В Україні проект такого формату ми втілюємо вперше.

Автор: facebook.com
 

Цей конкурс з'явився з ініціативи керівника театру оперети Богдана Струтинського. Я давно думав про те, як саме рухатися у бік молодої режисури.

У вересні відбувся перший конкурс-лабораторія музичного театру MusicalArt Project. За його результатами до співпраці з Київським театром оперети запросили режисера Юлію Журавкову з постановкою "Телефон, чи Любов утрьох" Джанкарло Менотті. Та Максима Булгакова, який поставить комедію-гротеск "Бастьєн і Бастьєнна" за Моцартом.

Довгострокова мета проекту — створити в Україні театральний ринок та конкуренцію. Щоб у нас, як і в усьому світі, театри боролися за режисерів і вдалі постановки. А режисери мали можливість рости, розвиватися в конкурентному середовищі. І отримувати за свою роботу гідну платню".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна з Росією змусила мене відкласти роботу з п'єсою - режисер Станіслав Жирков

Зараз ви читаєте новину «Створюємо в Україні театральний ринок і конкуренцію — режисер Стас Жирков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі