вівторок, 28 липня 2015 12:49

Створено фотопроект про зникаючі радянські мозаїки
20

Фото: Vladimir Shipotilnikov

Київський фотограф Володимир Шипотильников відзняв вже близько 55 мозаїк, пише Culprostir з посилання на "БЖ"

Володимир викладає фотографії у своєму блозі, надалі планує видати фотокнигу на цю тему. Поглиблений інтерес до радянських мозаїк з'явився у нього в зв'язку з тим, що інформації про них в інтернеті зовсім мало, мізерні відомості можна знайти тільки в блогах і соцмережах. Нові відзняті об'єкти Володимир заносить в Google maps, створюючи власну карту з мозаїками.

"Мені стало цікаво, як мозаїки впливають на місто. Виявилося, що їх ніхто не помічає. Цілий втрачений світ. Були випадки, коли я шукав певну мозаїку і питав у мешканців сусідніх будинків, причому похилого віку, де вона знаходиться, показував фотографії. Вони не знали. Жили все життя поруч, ходили повз, і не помічали. Виходить, що ці сліди просто стерлися, стали непомітними", - розповідає Володимир.

Нагадаємо, у зв'язку з прийняттям закону про декомунізацію разом з комуністичними символами в Києві почали зникати монументальні мозаїки. У списку об'єктів, які будуть демонтовані найближчим часом, мистецтвознавці вже знайшли ряд безцінних робіт.

Зараз ви читаєте новину «Створено фотопроект про зникаючі радянські мозаїки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі