понеділок, 20 лютого 2017 17:56

Стали відомі лауреати Шевченківської премії-2017

Стали відомі лауреати Шевченківської премії-2017

Комітет Національної премії України ім. Тараса Шевченка визначив переможців 2017 року. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook член комітету Шевченківської премії, літературознавець Ростислав Семків.

"Шевченківська з літератури: Іван Малкович", - написав він.

Малковича відзначили премією за книгу віршів "Подорожник з новими віршами".

"З переліку імен Іван Малкович більше за інших заслуговує на премію. Це геніальний поет нашого часу. В його доробку однаково цікаві та глибокі твори для дорослих і дітей. Ніжні, зболені поневіряннями народу", — каже письменник ­Михайло Бриних.

У номінації "візуальні мистецтва" переміг скульптор Микола Малишко.

У номінації "музичне мистецтво" - Богдана Фроляк, автор симфонії-реквієму "Праведна душа...", хорової кантати "Колір" і музичного твору "Насниться сон мені".

"Її академічні твори сучасні, ліричні. Музика Богдани Фроляк не абстрактна, а зрозуміла", — каже музикознавець Олена Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили претендентів на Шевченківську премію

У номінації "кіномистецтво" - Степан Коваль за анімаційній серіал "Моя країна - Україна".

"2002 року мультфільм Степана Коваля "Йшов трамвай дев'ятий номер" переміг на Берлінському кінофестивалі. Його пластиліновий серіал "Моя країна — Україна" має 26 епізодів по 3 хвилини. Знімали чотири роки. Мультфільм розповідає про українські міста й села, якими подорожують головні герої — Сашко Лірник і Кіт", - розповідає кінознавець Ярослав Підгора-Гвядзовський.

Офіційно лауреати отримають Шевченківську премію, коли президент України підпише відповідний указ.

Минулого року Шевченківською премією нагородили кінорежисера Олега Сенцова, фільм про якого презентували на цьогорічному Берлінському кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі лауреати Шевченківської премії-2017». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі