пʼятниця, 26 червня 2015 15:09

Шотландець знайшов на горищі картину Пікассо
3

Фото: Centre Press

Картина Пікассо була знайдена в шотландському місті Керколді, розташованому в затоці Ферт-оф-Форт. Домінік Кюрі натрапив картину під час того, як прибирав мансарду будинку. Як виявилось, вона була подарована його матері Аннет 55 років тому, пише Metro.

Аннет тоді перебувала в Польщі на канікулах, де познайомилася з радянським військовослужбовцем та завагітніла від нього. Домінік розповідає, що його батьки розуміли, що не можуть бути разом. Батько подарував матері картину, яку можна було продати, щоб забезпечити собі життя. Аннет не зробила цього, і картина пролежала у валізі на мансарді Кюрі більше ніж півстоліття.

"Я побачив згорток з тканини, повільно відкрив його, подивився на поєднання квадратів і кубів і подумав: "Що за чорт?" - ділиться враженнями Кюрі.

Про свого батька містер Кюрі дізнався тільки в 1998-му, за два роки до смерті матері. Батьки листувалися та іноді бачилися. Кюрі розповідає, що його мати мало що розуміла в мистецтві і не оцінила подарунок, проте картину зберегла. Звідки у простого радянського солдата, якого звали Микола Володимирович, у розпал холодної війни могла виявитися картина великого іспанця наразі невідомо.

Варто додати, що схоже полотно Пікассо "Алжирські жінки" 1955 побило цінові рекорди на аукціоні: воно було продано на торгах аукціонного дому Christie's в Нью-Йорку за $179,365 млн.

Зараз ви читаєте новину «Шотландець знайшов на горищі картину Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі